Life

Cum poți scăpa rapid și eficient de gândacii de bucătărie. Metodele care nu vor da greș

Cum poți să scapi rapid și eficient de gândacii de bucătărie. Soluțiile care te vor ajuta să elimini dăunătorii din locuința ta.
25.07.2023 | 23:59
Cum poti scapa rapid si eficient de gandacii de bucatarie Metodele care nu vor da gres
Cum elimini gândacii de bucătărie. Sursa foto: Freepik/aleksandarlittlewolf
ADVERTISEMENT

Metodele prin care poți scăpa rapid și eficient de gândacii de bucătărie. Nu ai nevoie doar de soluții din comerț, ci poți folosi și amestecuri naturale. Acestea te pot ajuta să elimini dăunătorii din casă.

Cum poți să scapi de gândacii de bucătărie rapid și eficient

Este foarte neplăcut să vezi aceste insecte în propria locuință, însă există mai multe metode pentru a scăpa de ele. Este foarte important să ai grijă la curățenia din casă și să folosești soluții pentru a elimina această specie de gândaci.

ADVERTISEMENT

Înainte de a aplica soluții de exterminare, trebuie să știi ca apartamentul trebuie izolat cât mai bine împotriva insectelor. Aerisirea de la baie poate fi acoperită cu o plasă de țânțari pentru ca gândacii să nu ajungă în locuință pe acolo.

De asemenea, trebuie acoperite și găurile din jurul țevilor și alte zone prin care locuința este legată de vecini sau de exterior. După izolare, este recomandată o exterminare, iar dăunătorii nu vor mai avea de unde să vină.

ADVERTISEMENT

Pentru a putea scăpa mai ușor de gândacii de bucătărie, încearcă să nu mai lași vasele nespălate în chiuvetă și să le lași să se adune. Gunoiul trebuie dus în cel mult 48 de ore pentru a nu apărea dăunătorii.

Atunci când faci curățenie, cel mai bine este să folosești un aspirator cu saci de unică folosință, pe care să îi arunci la final. Nu e bine să utilizezi mătura, altfel ouăle insectelor se pot răspândi în mai multe locuri din casă.

ADVERTISEMENT

Pentru a scăpa de dăunători, poți folosi un spray insecticid pe bază de ciflutrin, o substanță care ajută la eliminarea completă a gândacilor. Se pulverizează insecticidul în locurile unde se ascund insectele. Acestea pot fi crăpături în perete, zone de drenaj, guri de aerisire sau chiar în coșul de gunoi.

Gândacii preferă zonele calde și umede, așa că trebuie să pulverizezi și acolo. Urmează instrucțiunile de pe ambalaj atunci când utilizezi insecticid și ține departe copiii și animalele de acesta.

ADVERTISEMENT

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să scapi de gândaci

Dacă nu vreo să aplici substanțe chimice, poți folosi un amestec din bicarbonat de sodiu și zahăr. Tot ce trebuie să faci este să adaugi părți egale din ambele elemente și să presari amestecul aproape de zonele infestate.

Bicarbonatul de sodiu reacționează cu acidul din stomacul gândacilor, fiind toxic pentru aceștia. Dăunătorii se vor umfla și vor muri după ce consumă acest amestec, notează click.ro.

O altă metodă este aplicarea uleiului de lavandă. Acesta este util atât pentru a scăpa de gândaci, cât și de alte insecte. Trebuie să picuri pe bucăți de vată câte 6 picături de ulei esențial de lavandă, apoi să le plasezi peste tot. Aceste trebuie înlocuite zilnic.

O altă metodă este capcana pentru gândaci, care conține un material adeziv și o momeală. După ce dăunătorii intră în capcană pentru a gusta momeala, vor fi prinși de adeziv.

ADVERTISEMENT