Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul său pentru a prepara salata boeuf ca la carte. Cu ajutorul trucurilor bucătarului, rețeta nu va mai părea atât de complicată.
De sărbători, salata boeuf nu lipsește de la masa multor români, indiferent că este vorba despre Crăciun sau Revelion. Este un preparat delicios, însă rețeta poate fi destul de complexă.
Din fericire, chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul gospodinelor cu câteva sfaturi foarte utile pentru acest preparat. Bucătarul a dezvăluit lista completă de ingrediente pe care le folosește la salata boeuf, dar și cu trucuri pentru ca rețeta să-ți iasă ca la carte.
Dacă ții cont de aceste sfaturi, salata îți va ieși, cu siguranță, așa cum îți dorești, iar cei dragi vor fi impresionați. Iată lista de ingrediente pentru a face salata ca cea a lui Florin Dumitrescu:
Într-o oală potrivită se fierbe carnea întreagă, după care se scoate și se lasă să se răcească. Următorul pas este să adaugi legumele întregi la fiert. După ce legumele au fiert, se scot din oală. Se lasă apoi la răcit și taie cubulețe de aceeași dimensiune.
Între timp se prepară maioneza. Aceasta trebuie făcută din două ouă și se lasă la frigider până când rețeta este gata, pentru a fi la fel ca cea a lui Florin Dumitrescu.
După ce legumele sunt fierte, carnea se taie cubulețe de aceeași dimensiune cu ele. Toate ingredientele se amestecă, după care salata se așază pe un platou sau într-un bol. Salata se poate decora în funcție de preferințe.
La această rețetă, e bine să te ocupi cu atenție de legume. Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneză, iar prima dată trebuie să faci acest lucru cu murăturile, notează gandul.ro.
Un lucru important de menționat este faptul că toate ingredientele pentru salata boeuf trebuie să fie reci atunci când se amestecă cu maioneza. Dacă nu sunt reci, compoziția se va înmuia, iar salata nu va ieși așa cum trebuie.