Life

Cum prepari salata boeuf ca să-ți iasă ca la carte. Secretul lui chef Florin Dumitrescu

Cum faci salata boeuf ca la carte, folosind secretul lui chef Florin Dumitrescu. Rețeta va fi mult mai simplă cu ajutorul unui truc util.
25.12.2023 | 12:08
Cum prepari salata boeuf ca sati iasa ca la carte Secretul lui chef Florin Dumitrescu
Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cea mai bună salată boeuf. Sursa foto: Instagram, thebossykitchen.com/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul său pentru a prepara salata boeuf ca la carte. Cu ajutorul trucurilor bucătarului, rețeta nu va mai părea atât de complicată.

Cum prepari ca la carte salata boeuf, folosind secretul lui Florin Dumitrescu

De sărbători, salata boeuf nu lipsește de la masa multor români, indiferent că este vorba despre Crăciun sau Revelion. Este un preparat delicios, însă rețeta poate fi destul de complexă.

ADVERTISEMENT

Din fericire, chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul gospodinelor cu câteva sfaturi foarte utile pentru acest preparat. Bucătarul a dezvăluit lista completă de ingrediente pe care le folosește la salata boeuf, dar și cu trucuri pentru ca rețeta să-ți iasă ca la carte.

Dacă ții cont de aceste sfaturi, salata îți va ieși, cu siguranță, așa cum îți dorești, iar cei dragi vor fi impresionați. Iată lista de ingrediente pentru a face salata ca cea a lui Florin Dumitrescu:

ADVERTISEMENT
  • 4 ouă
  • 300g de pulpă de vită fiartă
  • 300 g de cartofi fierți
  • 150 g de morcovi fierți
  • 80 g de mazăre fiartă
  • 80 g de gogoșari murați
  • 80 g de castraveți murați
  • 400 ml de ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri de muștar
  • o lămâie

Mod de preparate pentru salata boeuf

Într-o oală potrivită se fierbe carnea întreagă, după care se scoate și se lasă să se răcească. Următorul pas este să adaugi legumele întregi la fiert. După ce legumele au fiert, se scot din oală. Se lasă apoi la răcit și taie cubulețe de aceeași dimensiune.

ADVERTISEMENT

Între timp se prepară maioneza. Aceasta trebuie făcută din două ouă și se lasă la frigider până când rețeta este gata, pentru a fi la fel ca cea a lui Florin Dumitrescu.

După ce legumele sunt fierte, carnea se taie cubulețe de aceeași dimensiune cu ele. Toate ingredientele se amestecă, după care salata se așază pe un platou sau într-un bol. Salata se poate decora în funcție de preferințe.

ADVERTISEMENT

La această rețetă, e bine să te ocupi cu atenție de legume. Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneză, iar prima dată trebuie să faci acest lucru cu murăturile, notează gandul.ro.

Un lucru important de menționat este faptul că toate ingredientele pentru salata boeuf trebuie să fie reci atunci când se amestecă cu maioneza. Dacă nu sunt reci, compoziția se va înmuia, iar salata nu va ieși așa cum trebuie.

ADVERTISEMENT