Life

Cum recunoști laptele contrafăcut. Testul pe care să îl faci neapărat

Tu știi să recunoști laptele contrafăcut? Multe persoane nu știu exact ce cumpără. Un simplu test însă ne poate arăta totul.
05.02.2024 | 20:30
Cum recunosti laptele contrafacut Testul pe care sa il faci neaparat
Cum recunoști laptele contrafăcut. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

E bine să recunoști laptele contrafăcut dacă vrei să te bucuri de un preparat cu adevărat natural. Există un test pe care poți să îl faci astfel încât să îți dai seama dacă ai cumpărat sau nu ceea ce îți doreai.

Cum recunoști laptele contrafăcut

Din ce în ce mai multe produse ajung să fie contrafăcute. De la diferite alimente de bază până la anumite accesorii pentru care deși plătim anumite sume de bani, nu primim chiar ceea ce avem nevoie.

ADVERTISEMENT

Iar pentru că produsele contrafăcute seamănă extrem de bine cu cele autentice, poate fi uneori dificil să ne dăm seama dacă avem și noi unul în casă. Există însă anumite trucuri, în funcție de situație.

Cum recunoști laptele contrafăcut? Poate nu știai, dar producătorii adaugă diferite ingrediente pentru ca acesta să rămână gustos. Iar asta e valabil în special când grăsimea este separată.

ADVERTISEMENT

Cum să îți dai seama dacă laptele e contrafăcut? Există un test foarte simplu pe care îl poți face casă. Pune câteva linguri cu lapte fie într-un pahar, fie într-o cană. Deasupra adaugă puțin spirt. Ce trebuie să se întâmple?

Testul pe care îl poți face acasă

În doar câteva secunde, laptele trebuie să înceapă să se coaguleze. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci înseamnă că vorbim despre un lapte contrafăcut. Sau mai mult de atât despre faptul că au fost adăugate câteva ingrediente în el, cu scopul de a-l face mai bun.

ADVERTISEMENT

Și nu doar laptele este contrafăcut. Un alt aliment care de altfel e îndrăgit de români e și el pe listă. Este vorba despre celebra miere. Aceasta are beneficii uimitoare pentru organismul nostru.

Chiar și așa, marea majoritate a borcanelor de miere din comerț nu sunt chiar naturale. Cum verifici dacă produsul achiziționat este sau nu unul contrafăcut? Și aici există un test cât se poate de simplu, de care puțini știu însă.

ADVERTISEMENT

Pune miere pe un șervețel de bumbac și întinde-o cu o linguriță. Clătește apoi șervețelul. Dacă șervețelul rămâne pătat, înseamnă că mierea este contrafăcută. În mod normal, mierea naturală nu trebuie să păteze o țesătură.

ADVERTISEMENT