Life

Cum reduci consumul energiei electrice, la frigider. Reguli de aur direct de la specialiști

Cum diminuezi factura la energie electrică, legat de frigider. Sfaturi prețioase venite de la profesioniștii în domeniu.
27.08.2023 | 10:55
Cum reduci consumul energiei electrice la frigider Reguli de aur direct de la specialisti
Cum diminuezi factura la energie electrică, legat de frigider. Sfaturi prețioase venite de la profesioniști. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum reduci consumul energiei electrice, la frigider. Reguli de aur direct de la specialiști. Ce trebuie să știi dacă vrei să nu mai scoți bani grei din buzunar în fiecare lună. Descoperă în rândurile de mai jos câteva ponturi utile.

Cum diminuezi factura la energie electrică, legat de frigider. Sfaturi prețioase venite de la profesioniști

Cum diminuezi factura la energie electrică atunci când vine vorba de frigider, unul dintre cele mai mari consumatoare din locuință. Profesioniștii în domeniul electrocasnicelor au câteva sfaturi prețioase de care trebuie neapărat să ții cont.

ADVERTISEMENT

Prima regulă de aur este strâns legată de temperatură. Asta înseamnă că aparatul trebuie păstrat la temperaturi potrivite, adică circa 6 grade Celsius în interior și aproximativ -18 grade Celsius când vine vorba de congelator.

Pentru fiecare grad suplimentar în care oamenii scad temperatura frigiderului, consumul de energie va crește cu 5%. De asemenea, a doua regulă ne spune să nu lăsăm congelatorul să se umple de prea multă gheață.

ADVERTISEMENT

Un singur strat de gheață de cinci milimetri reduce eficiența frigiderului. În plus, acest lucru face ca aparatul să consume mai multă energie și implicit factura la lumină va fi una mult mai ridicată, creșterea fiind de circa 30%.

A treia regulă ne îndeamnă să amplasăm frigiderul departe de zonele fierbinți din bucătărie, cum ar fi cuptorul sau fereastra. În felul acesta factura la energie electrică va fi mai mică cu până la 15%. Totodată, între spatele aparatului și perete se lasă o distanță de 5 centimetri pentru aerisirea sa.

ADVERTISEMENT

Ponturi pentru a reduce consumul frigiderului

Un alt pont care ne ajută să reducem consumul frigiderului când vine vorba de energie electrică este vechimea sa. E foarte importantă înlocuirea aparatului care are mai mult de 15 ani. În plus, dimensiunea sa trebuie să fie mai mică pentru un consum mai mic.

În timpul verii, când temperaturile sunt foarte ridicate, specialiștii ne spun să nu deschidem des aparatul și să nu ținem ușa deschisă prea multă vree. Și acest lucru poate duce la un consum foarte ridicat de energie.

ADVERTISEMENT

Frigiderul consumă multă energie și atunci când ventilația din spate este murdară. Gospodinele trebuie să o curețe cel puțin o dată pe lună pentru a nu scădea performanța aparatului, dar și pentru a reduce cheltuielile.

ADVERTISEMENT
Tags: