News

Cum s-a infectat pacientul despre care se spune că a adus coronavirusul în România. Viața i s-a transformat într-un infern

14.05.2020 | 13:41
Cum sa infectat pacientul despre care se spune ca a adus coronavirusul in Romania Viata i sa transformat intrun infern
ADVERTISEMENT

Pacientul despre care s-a spus că a adus coronavirusul în România este un italian căsătorit cu o româncă, iar acesta povestește cum crede că s-a infectat.

Cum s-a infectat pacientul despre care se spune că a adus coronavirusul în România

Italianul Cesare Emendatori este considerat ”pacientul 0” în România și el consideră că s-a infectat cu coronavirus în timpul unui târg desfășurat în Rimini și la care au participat mai mulți cetățeni chinezi din Milano.

ADVERTISEMENT

”Noi credem că virusul l-am luat când a fost târgul la Rimini, am avut mulți clienți chinezi, de la Milano, din Portugalia. Am avut karaoke, am cântat, credem că l-am luat de pe microfoane. Presupunem. Nu se știe”, a declarat Emendatori, conform Digi24.

Italianul în vârstă de 71 de ani consideră că nu a infectat pe nimeni, nici în România și nici în țara sa, și povestește că în cele trei zile cât a stat la Craiova a fost doar la primărie să plătească taxele.

ADVERTISEMENT

”În România eram un delincvent și un purtător de virus”

”Eu de multă vreme mă simțeam așa, obosit. După mine, acest virus îl aveam de 20 de zile. Asta cred acum, azi. Dacă știam că îl am, nu aș fi plecat în România. Aici au vorbit despre mine și au zis că am venit din România și am adus virusul aici”, a mărturisit Emendatori.

În urma radiografiei și testului făcute în Italia, după ce și-a încheiat călătoria în România, Cesare Emendatori a aflat că este infectat cu noul coronavirus și așa a devenit pacientul 0 din România și pacientul 1 din Rimini.

ADVERTISEMENT

”Eu nu am fost intubat, am respirat singur. Eu cred că atunci când am ajuns la spital, virusul trecea deja. Acestui client de-al meu, care îmi este și prieten, lui nu i-au făcut testul. El a stat acasă zece zile cu febră și doctorul i-a dat paracetamol”, a mai spus italianul.

Cesare Emendatori povestește că prietenului său i s-a făcut rău într-o seară și soția l-a dus la spital unde l-au diagnosticat cu pneumonie. ”I-au dat tratament și l-au trimis acasă. După trei zile și-a infectat, soția, copiii și mama. Avea 84 de ani”, a afirmat italianul.

ADVERTISEMENT

”În România eram un delincvent și un purtător de virus, în Italia devenisem un infectat care a adus virusul din România. Nici nu știai ce să faci…”, și-a amintit Emendatori.

Soția italianului, Alina Volintitriu, povestește că niciun prieten nu a venit să-i ajute în toată această perioadă grea, iar vecinii fugeau de ei. Mai mult, femeia primea mesaje din România în care erau acuzați că au adus virusul în țara noastră.

ADVERTISEMENT