News

Copil de 3 ani, decedat după ce o barcă cu 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureș. Patru persoane, date dispărute. Update

O barcă cu 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureș. Un copil de 3 ani a murit, iar alte patru persoane sunt date dispărute. Salvatorii fac eforturi disperate pentru a le găsi.
01.05.2023 | 10:18
Copil de 3 ani decedat dupa ce o barca cu 12 persoane sa rasturnat in raul Mures Patru persoane date disparute Update
O barcă cu 12 persoane s-a răsturnat. Foto: ISU Arad
ADVERTISEMENT
01-05-2023
07:23

Bărbatul care conducea barca, arestat. Nu avea permis și era băut

Bărbatul care conducea barca răsturnată în râul Mureş, un tânăr de 33 de ani, a fost reţinut sub acuzația de ucidere din culpă. IPJ Arad a constatat că acesta nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În plus, ambarcațiunea nu este înmatriculată.

Testarea barcagiului cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Reamintim că, în urma incidentului, un copil de 3 ani a murit. În continuare sunt căutaţi un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, şi doi copii din Nădlac.

 

01-05-2023
06:13

Un copil de 3 ani a murit, iar alte patru persoane sunt dispărute după ce barca în care se aflau s-a răsturnat în râul Mureș

Vin date noi după incidentul produs duminică seara pe râul Mureș, între judeţele Timiş şi Arad. Din păcate, un copil de 3 ani a fost găsit decedat, iar alte 4 persoane, printre care 2 minori, sunt date dispărute.

Reamintim că 12 oameni erau în total în barcă. În aceste ore, echipaje de pompieri din judeţele Timiş şi Arad sunt în căutarea celor dispăruţi. Noaptea trecută, operaţiunea a fost îngreunată de întuneric şi apa învolburată. 

O barcă cu 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureș. Patru persoane sunt date dispărute, iar acum salvatorii fac eforturi disperate pentru a le găsi. Din fericire, opt persoane au fost recuperate din apele râului Mureș, însă patru oameni sunt dispăruți și există șanse minime ca aceștia să fie în viață.

O barcă cu 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureș

”O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureş, duminică seară, iar pompierii au intervenit pentru salvarea acestora. Opt persoane au fost găsite, însă alte patru sunt încă dispărute. Pompierii din Arad au sosit în sprijinul colegilor lor din Timiş, a precizat și ISU Arad.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a produs în zona localității Periam din Timiș. ”În jurul orei 21:00 am fost solicitaţi să intervenim în sprijin la ISU Timiş care desfăşoară o misiune de căutare-salvare pe râul Mureş, în zona localităţii Periam Port, unde o barcă cu 10 persoane s-a răsturnat. Din primele informaţii, două persoane sunt încă dispărute”, a transmis, din nou, ISU Arad.

Pompierii arădeni au trimis la fața locului o autospecială de intervenţie care are în dotare o barcă de salvare şi două echipaje SMURD, dintre care unul Terapie Intensivă Mobilă. În urmă cu 24 de ore, o navă se scufunda în Portul Constanța, după ce a intrat în coliziune cu un convoi. Și atunci a fost nevoie de intervenția salvatorilor, care au scos din apă 5 membri ai echipajului.

ADVERTISEMENT

Autoritatea Navală Română a oferit mai multe informații referitoare la acest caz grav. “Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord. Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu patru pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7.10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei cinci membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află în afara oricărui pericol”, a precizat ANR, conform News.ro.

Din fericire accidentul nu a poluat zona, deși au fost luate măsuri de siguranță precum amplasarea unui baraj antipoluant, după care zona a fost balizată. ”Totodată, a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă. Căpitănia Portului Constanţa a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului”, mai este precizat în comunicat.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai bine de o săptămână, o navă sub pavilion Comoros, care transporta animale, s-a ciocnit de o navă românească, care transporta sulfat de amoniu, accidentul fiind înregistrat în zona Portului Reni din Ucraina. Conform ANR, accidentul s-a produs la ora 15:45.

”O navă sub pavilion Comoros ce transportă animale vii a intrat în coliziune cu o navă cu pavilion român ce transportă sulfat de amoniu. În urma accidentului nava fluvială cu pavilion român a suferit o gaură de apă şi a fost adus un împingător în asistenţă pentru a o împinge în malul drept şi pentru a se evita astfel scufundarea acesteia”, transmitea ANR.

ADVERTISEMENT

Astfel de accidente sunt rare, însă se produc fie din cauza vremii, fie din cauza unor defecțiuni tehnice. Dacă de cele mai multe ori echipajele sunt alcătuite din profesioniști care știu ce să facă în astfel de situații și, mai mult, au în dotare diverse echipamente de salvare, există și situații în care oamenii aflați în bărci sunt luați de ape pentru că nu au nicio pregătire pentru a scăpa.

ADVERTISEMENT
Tags: