News

Mărturiile bărbatului care a salvat două femei și o fetiță din barca răsturnată în Mureș: ”Strigau ‘ajutor!’. Erau agățate de crengi”

Mărturiile bărbatului care a salvat două femei și o fetiță din barca răsturnată în Mureș. Localnicul din Arad dezvăluie clipele în care a scos din râu trei vieți.
01.05.2023 | 13:03
Marturiile barbatului care a salvat doua femei si o fetita din barca rasturnata in Mures Strigau ajutor Erau agatate de crengi
Mărturiile bărbatului care a salvat două femei și o fetiță din barca răsturnată în Mureș: ”Strigau 'ajutor'. Erau agățate de crengi”. Sursa foto: capturi ISU Arad / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mărturiile bărbatului care a salvat două femei și o fetiță din barca răsturnată în Mureș. Un localnic din comuna Semlac (județul Arad), vorbește despre momentul în care a reușit să scoată în viață trei persoane aflate în ambarcațiunea răsturnată duminică seara.

Mărturiile bărbatului care a salvat două femei și o fetiță din barca răsturnată în Mureș: ”Strigau ‘ajutor!’. Erau agățate de crengi”

Reamintim că, duminică seara, o uriașă tragedie s-a produs pe râul Mureș. În Periam Port, o zonă turistică aflată între județele Timiș și Arad, o barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat.

ADVERTISEMENT

Din păcate, un copil de 3 ani a murit, iar alţi doi copii şi doi adulţi sunt daţi dispăruţi. Și la această oră, pompierii din cele două județe bănățene depun eforturi majore pentru a găsi persoanele dispărute.

Un localnic din comuna Semlac povestește clipele trăite seara trecută. Acesta a fost un adevărat înger pentru trei dintre persoanele aflate în barcă: două femei și o fetiță.

ADVERTISEMENT

Mihai Guzei spune, pentru Radio România Actualități, că la un moment dat a auzit țipetele disperate ale oamenilor căzuți în apă. Localnicul a sărit imediat în ajutor. El a reușit scoată din râu două femei și o fetiță, care au ajuns la spital.

”Am dus copilul la mal. Auzeam cum strigau numai ‘Ajutor!’. Am preluat alt copil din altă barcă, înecat. Erau speriați, vă dați seama, ce să zică, ‘Ajutor!, Ajutor!’.

ADVERTISEMENT

Apa era foarte, foarte mare, patru metri. Am trecut de dincolo, că strigau ‘Ajutor!’ și am mai luat un copil în barcă, un băiat să mă ajute. De crengi erau agățate (n.r. persoanele pe care le-a salvat)”, spune bărbatul.

Ambarcațiunea răsturnată în Mureș nu era înmatriculată. Barcagiul, băut și fără permis

Tot în cursul acestei zile au apărut informații care explică în mare măsură accidentul petrecut duminică seara. Astfel, se pare că barca răsturnată în râul Mureş nu era înmatriculată. Și mai grav este faptul că cel care o conducea, un bărbat de 33 de ani, nu avea permis.

ADVERTISEMENT

În plus, bărbatul consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la cârma ambarcațiunii. El a fost testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Luni dimineață, tânărul a fost reţinut de IPJ Arad.

ADVERTISEMENT