ADVERTISEMENT
News

Cum s-a lepădat Klaus Iohannis de PSD! 12 ianuarie, data la care șeful statului a pronunțat ultima oară numele opozanților

Autor: Alexandru Năstase | 10.05.2021 | 16:02
Cum s-a lepădat Klaus Iohannis de PSD! 12 ianuarie, data la care șeful statului a pronunțat ultima oară numele opozanților
Klaus Iohannis nu a mai pronunțat de câteva luni termenul de PSD. Sursa foto - colaj Fanatik

FANATIK îți spune cum s-a lepădat Klaus Iohannis de PSD! Concret, de pe data de 12 ianuarie, șeful statului nu a mai pronunțat niciodată numele opozanților în declarațiile de presă pe care le-a făcut. Vorbim de aproape 20 de apariții în fața jurnaliștilor. 

ADVERTISEMENT

În trecut, Iohannis a intrat în istorie prin acuzele aduse social democraților. De altfel, înainte de începutul pandemiei de coronavirus și la debutul ei, președintele nu a ezitat o clipă și a oferit un adevărat recital de critici la adresa PSD-ului.

Au fost apariții în fața presei în care Iohannis a pronunțat și de peste 20 de ori numele PSD-ului. Opinia publică a taxat imediat lucrul acesta.

Cum s-a lepădat Klaus Iohannis de numele PSD!

De altfel, fiecare apariție a președintelui însemna o înșiruire de acuze la adresa social democraților, o înșiruire pe care oamenii au sancționat-o destul de serios la ultimele alegeri parlamentare.

ADVERTISEMENT

Fără sperietoarea Liviu Dragnea, între timp întemnițat în urma dosarului angajărilor fictive, Klaus Iohannis a continuat să joace cartea PSD-ului câteva luni bune după victoria de la europarlamentare.

Sursa foto – hepta.ro

Situația s-a schimbat însă dramatic pentru liberali care au pierdut procente prețioase în lupta cu social democrații. PSD a stat la cutie în timpul pandemiei și a punctat fără milă fiecare gafă a guvernului solicitat de actualul șef de stat.

Un șef de stat care a ieșit la joc atunci când a avut ocazia și a încercat să mute atenția pe guvernările trecute orchestrate chiar de PSD.

ADVERTISEMENT

Drumul de la zeci de acuze la adresa PSD-ului către tăcere

De altfel, pe 24 noiembrie 2020, Klaus Iohannis atingea o nouă bornă. În doar câteva minute în care s-a adresat poporului, liderul de la Cotroceni a făcut nu mai puțin de 16 referiri la PSD.

Concret, de 11 ori a rostit cuvântul „PSD” și de patru ori a vorbit despre „pesedişti”. Nu s-a oprit aici – o dată a menţionat și denumirea completă a partidului.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – EDUARD VANATORU / MEDIAFAX FOTO

Între timp, sfătuitorii președintelui au schimbat macazul. Aparatul de PR nu a ezitat și a recomandat tăcere pentru o perioadă din acest punct de vedere.

Astfel, pe 12 ianuarie, Klaus Iohannis pronunța pentru ultima oară termenul de PSD. Atunci, șeful statului a fost chestionat de un jurnalist asupra modificării unei legi din domeniul justiției, mai exact o lege de organizare judiciară pentru care chiar șeful statului organizase în trecut un referendum, cu succes.

ADVERTISEMENT

Când a pronunțat Klaus Iohannis ultima oară cuvântul PSD

Într-o conferință de presă susținută de președintele României chiar la Palatul Cotroceni, ziaristul a dorit să afle cum vede șeful statului schimbarea legii și dacă va reprezenta un singur caz sau de acum încolo vor tot fi excepții.

„A fost o situație excepțională, creată – nu știu, poate veți avea impresia că n-am ieșit din campania electorală – o situație creată de PSD, fiindcă, practic, în ultimele luni de mandat, Parlamentul nu a mai funcționat.

Parlamentul a fost folosit drept tribună de campanie electorală și atunci Parlamentul care trebuia să modifice această lege nu a făcut-o.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Or, cineva trebuia să o facă, nu puteam să stăm să ne uităm cum intră în vigoare o prevedere pe sistemul de justiție care nu poate fi îndeplinită, pur și simplu. Și atunci, după foarte multe discuții și analiză de constituționalitate, de oportunitate, Guvernul a adoptat această ordonanță de urgență, după părerea mea, în mod corect.

Însă e clar: acum, cu un nou Parlament, care știe care este miza, care știe că trebuie reparate legile Justiției, nu vor mai exista astfel de excepții și am subliniat în discuțiile cu guvernanții acest lucru foarte clar”, a răspuns Klaus Iohannis.

Ce a promis Klaus Iohannis în ultima discuție în care a pomenit de PSD

De remarcat că jurnalistul nu a fost deloc mulțumit de cele auzite din gura președintelui. Acesta a continuat pe aceeași idee. „Nu acesta era sens întrebării, pentru că motivații se găsesc tot timpul. Acuma…”, a mai spus ziaristul.

Sursa foto – EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

„Nu se vor mai găsi motivații. Deci, asta a fost ultima”, a răspuns șeful statului. „Deci promiteți dumneavoastră că nu vor mai fi ordonanțe în domeniul justiției”, a mai spus reprezentantul presei. Președintele României a transmis că „da”.

De când nu a mai zis Klaus Iohannis nimic despre PSD

De pe 12 ianuarie și până în prezent, Klaus Iohannis nu a mai pomenit nici măcar o dată despre Partidul Social Democrat. De remarcat că, între timp, a avut câteva apariții bune în fața jurnaliștilor.

Sursa foto – EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Vorbim despre alte patru ieșiri în luna ianuarie, trei în februarie, de asemenea, patru în martie, șase în aprilie și, până acum, două în luna mai.

Așadar, de 19 ori s-a adresat Klaus Iohannis poporului începând cu 12 ianuarie. Nici măcar o dată nu a mai pronunțat „PSD”, „pesediști” sau „Partidul Social Democrat”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!