Life

Cum s-au făcut românii de râs în vacanță în Grecia: „Amendă grea”

Doi șoferi români au fost acuzați că fac țara de rușine în Grecia. Gestul pe care l-au făcut în apropierea unei plaje de pe o insulă cunoscută.
08.08.2023 | 18:45
Cum sau facut romanii de ras in vacanta in Grecia Amenda grea
Doi șoferi români au fost acuzați ca fac România de râs în Grecia. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Doi șoferi români au fost puși la zid de un alt conațional după ce au parcat mașinile rușinos pe marginea unei plaje celebre de pe o insulă cunoscută din Grecia. Aceștia au fost acuzați că îi fac pe străini să aibă o părere proastă despre țara noastră.

Cum au parcat doi șoferi români mașinile în Grecia

În plin sezon estival, mulți români aleg să-și petreacă concediul în Grecia și o mare parte dintre ei aleg să-și povestească experiențele în mediul online. Unii se plâng că au fost jefuiți sau că mașina le-a fost spartă, dar se întâmplă ca și lor să li se aducă acuzații.

ADVERTISEMENT

Așa se întâmplat recent, când pe grupul de Facebook, Forum Grecia, un alt conațional a publicat o poză în care se vede că doi bolizi de lux cu numere de România sunt parcați anapoda pe marginea plajei Porto Katsiki, de pe insula Lefkada.

Conform informațiilor, imaginea a fost surprinsă vineri, 4 august 2023. Bărbatul care a făcut publică fotografia i-a pus la zid și le-a sugerat că prin astfel de gesturi strică imaginea întregii țări și tot românii au de suferit.

ADVERTISEMENT

„Dragi români, vă rog să nu parcați pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sau în mijlocul drumului, ne faceți de rușine, și aici. Am vrut să scriu mai mult dar cred că este suficient”, a susținut autorul postării.

grecia mașini români plajă
Așa și-au parcat doi români mașinile în Grecia.
Sursa foto: Facebook/ Forum Grecia

Ce riscă românii care au parcat pe marginea plajei

Ulterior, pe Forum Thassos, administratorii au publicat o imagine în care sunt incluse sancțiunile pentru acest gen de abateri de la legislația rutieră. Astfel, conform legii din Grecia, șoferii români riscă să primească o amendă 20 de euro, iar plăcuțele de înmatriculare le pot fi confiscate pentru o perioadă de 10 zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ei au fost taxați și în secțiunea de comentarii a postării inițiale. Astfel, oamenii i-au criticat la unison pe cei doi posesori de mașini de germane, produse de marile companii:  BMW și Mercedes.

„Păcat că nu le ridică cu platforma, poate se învățau minte”.  „Nu o să ajungem niciodată, dar niciodată măcar la 1% din nivelul și gândirea oamenilor din țări precum Japonia. N-ai cum cu d’ăștia”, au spus două persoane.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să usture fiecare abatere (amendă grea). Nu există altă modalitate. Din păcate doar de frică ascultăm. Eu sunt pro amendă”. „Lasă că o să se plângă aici când o să rămână fără plăcuțe de înmatriculare”. „Credeți că îi educă ceva? Peste 1 oră o să urle pe aici că ei cheltuiesc banii în Grecia și poliția le-a luat numerele nevinovați“, sunt alte păreri despre gestul românilor.

ADVERTISEMENT
Tags: