Life

Coșmarul prin care a trecut o familie de români care merge de 15 ani în Grecia: „Nu crezi că ți se poate întâmpla chiar ție”

O româncă a povestit experiența de groază pe care a trăit-o în vacanța din Grecia. Nu i-a venit să creadă că i s-a întâmplat ei.
04.08.2023 | 14:19
Cosmarul prin care a trecut o familie de romani care merge de 15 ani in Grecia Nu crezi ca ti se poate intampla chiar tie
Ce a pățit o româncă în Grecia. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Vacanța în Grecia a devenit una de groază pentru o româncă și familia ei. Aici mergea în fiecare vară de mai bine de un deceniu, dar a avut parte de o surpriză mai mult decât neplăcută. A povestit toată experiența „terifiantă” în mediul online.

Spaima prin care a trecut o româncă în Grecia

Mulți români aleg în perioada aceasta să-și petreacă concediul în Grecia. Apa curată și plajele cu nisip fin îi atrag an de an pe litoralul elen, dar uneori, turiștii au parte de adevărate dezamăgiri. Asta a pățit și o românca căreia nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

În ultimii 15 ani, femeia și familia sa și-a organizat fiecare vacanță în Grecia, astfel că se simțea aici ca acasă. Dar într-o zi după ce s-au întors de la plajă, românii și-au dat seama că au fost jefuiți și s-au speriat.

Deși aveau mai multe obiecte de valoare în cameră, li s-au furat doar banii și doar sumele în euro și leva. Din acest motiv, polițiștii, dar și păgubiții au considerat că hoții nu erau din Grecia, ci mai degrabă din Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Românca a povestit totul pe internet, pentru a-i avertiza și pe alții să nu pățească la fel. „După mai bine de 15 ani de vacanțe în Grecia din care 10 doar pe Thassos (insula pe care o iubim și ne simțim că acasă)… ieri am trăit o experiență terifiantă.

Grecia e o țară safe. Nu am auzit de incidente decât atât de rar încât sunt doar excepții nefericite. Atât de rare încât nu crezi că ți se poate întâmpla chiar ție. Și totuși…Ieri când ne-am întors pe la 7 seară de la plajă, am găsit geamul spart la ușa de pe spate a vilei din Golden Beach. Ușa avea și jaluzele trase până jos.

ADVERTISEMENT

Cineva profesionist a intrat prin spate. A crăpat geamul de la ușa și cu un levier sau cine știe cu ce. A deschis ușa de termopan, fără să facă multe cioburi sau mizerie”, a povestit românca rămasă fără bani în Grecia.

„Pe lângă banii pierduți… rămân dezamăgirea, teama și nesiguranța”

Acum, după atâția ani de când merge în Grecia, românca se teme pentru siguranța ei și este hotărâtă să-și ia mai multe măsuri de siguranță în viitor. „Cel mai rău… pe lângă banii pierduți… rămân dezamăgirea, teama și nesiguranța. Aveți grijă la tot și toate, chiar și aici au ajuns subspecii de așa zis oameni.

ADVERTISEMENT

PS. Banii nu erau la vedere…Dar acum privind în urmă bineînțeles că puteau fi ascunși în locuri ingenioase sau luați pe plajă…Dar nu credeam că în Grecia e cazul. Tot privind în urmă, bineînțeles că trebuie să ne bazăm mai mult pe carduri…

Dar repet…nu am avut sau auzit de așa ceva în Grecia…Adică, aici ne vedeam mai în siguranță decât acasă. Poliția a venit destul de repede…Dar nu i-am văzut foarte implicați să ia date și de la cei din jur. Așteptăm rezultatul analizelor de amprente, dar…

De două nopți dormim cu capcane improvizate de noi la toate intrările și cu urechile ciulite la orice zgomot. Chiar dacă, teoretic, acum e cea mai safe casă din Thasoss. Nu doresc nimănui asemenea senzații”, și-a încheiat povestea româncă lăsată fără bani de hoții din Grecia.

ADVERTISEMENT
Tags: