News

Cum s-au închis membrii Comisiei Juridice în sală de teamă să nu intre Diana Șoșoacă

15.04.2021 | 14:41
Cum sau inchis membrii Comisiei Juridice in sala de teama sa nu intre Diana Sosoaca
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum s-au închis membrii Comisiei Juridice în sală de teamă să nu intre Diana Șoșoacă. Vorbim despre scene aproape incredibile care s-au petrecut în Parlamentul României. 

Concret, toți cei care lucrează în Comisia Juridică a Senatului s-au încuiat cu cheia în sala de ședințe.

ADVERTISEMENT

Au făcut lucrul acesta pentru că nu au dotit ca senatoarea Diana Șoșoacă să își facă apariția printre ei. Culmea, în urmă cu doar câteva zile aceasta a reușit să le păcălească vigilența.

Membrii Comisiei Juridice s-au închis în sală de teamă să nu intre peste ei Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă a profitat atunci de neatenția lor, a intrat în sală și a ieșit un scandal de pomină. Iulia Scântei a vrut să îi interzică accesul.

ADVERTISEMENT

Aceasta a motivat că fostul senator AUR nu poartă o mască din material, ci una din plastic, dar care îi acoperea totuși gura și nasul.

Vă readucem aminte că cei din Comisia Juridică a Senatului s-au reunit pentru o dezbatere pe tema desființării Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, senatorii au decis să să solicite Agenției Naționale de Medicamente și Dispozitive Medicale, precum și unei structuri din cadrul MApN să verifice dacă masca de plastic a senatoarei Diana Șoșoacă, de la care a pornit tot scandalul de săptămâna trecută, este conformă cu normele sanitare de protecție împotriva Covid-19.

“Din păcate, probabil că şi această cultură a Parlamentului nu a permis în trecut să se reglementeze prin regulament nişte măsuri foarte severe.

ADVERTISEMENT

Ele sunt mai mult la nivel simbolic, întrucât comportamentul injurios şi exercitarea mandatului în mod abuziv dacă nu constituie în sine o faptă contravenţională penală sau civilă, la nivel parlamentar, regulamentul şi codul de conduită prevăd sancţiuni simbolice pentru acel parlamentar.

Primele patru sancţiuni pot fi aplicate şi au fost aplicate în cazul doamnei senator Şoşoacă de preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi au constat în avertismente, mustrări, luarea cuvântului, însemnând întreruperea microfonului, îndepărtarea din sală”, a explicat Scântei gestul

ADVERTISEMENT