Life

Cum să cumperi bilete de avion ieftine. Sfaturi care se aplică pentru Wizz Air, Ryan Air, Tarom și multe alte companii

Cum poți cumpăra bilete de avion ieftine. Trucuri și sfaturi care se aplică la Wizz Air, Ryan Air, Tarom și alte companii.
25.03.2024 | 11:27
Cum sa cumperi bilete de avion ieftine Sfaturi care se aplica pentru Wizz Air Ryan Air Tarom si multe alte companii
Cum să găsești bilete de avion ieftine. Sursa foto: Freepik/fabrikasimf
ADVERTISEMENT

Există câteva trucuri prin care poți cumpăra bilete de avion ieftine. Aceste sfaturi sunt utile pentru Wizz Air, Ryan Air, Tarom, dar și alte companii, așa că e bine să ții cont de ele pentru a găsi cele mai bune prețuri.

Cum poți cumpăra bilete de avion ieftine. Sfaturi care se aplică pentru mai multe companii aeriene

Atunci când planifici să pleci într-o călătorie, primul pas este, imediat după ce alegi destinația, achiziționarea biletului de avion, în cazul în care îți dorești să ajungi acolo cu acest mijloc de transport.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, din cauza fluctuațiilor de preț, biletele de avion pot fi, de multe ori, destul de scumpe. S-ar putea să fie o adevărată provocare să găsești bilete la prețuri decente, pentru destinații cunoscute.

Există, totuși, câteva sfaturi pe care e bine să le pui în aplicare dacă vrei să găsești bilete la prețuri mai accesibile. Sunt trucuri de care să ții cont indiferent de compania aeriană la care achiziționezi biletele.

ADVERTISEMENT

O metodă eficientă prin care să economisești bani pentru biletele de avion este să fii flexibil atunci când vine vorba despre datele de călătorie. Nu te rezuma doar la anumite zile sau perioade pentru vacanța ta, ci caută și alte opțiuni.

Dacă vei călători, de exemplu, în timpul săptămânii, s-ar putea ca prețurile biletelor de avion să fie mult mai mici decât în weekend sau în anumite perioade.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu căuta bilete de avion doar utilizând motoarele de căutare. Poți căuta direct pe site-urile companiilor aeriene și ale agențiilor cunoscute de turism, care au adesea oferte speciale.

Un alt truc este să cauți mai multe destinații turistice și apoi compară prețul biletelor pentru fiecare dintre acestea. Dacă alegi, de exemplu, o destinație care nu este atât de populară, sunt șanse mari să plătești mai puțini bani.

ADVERTISEMENT

Ce e recomandat să faci atunci când cumperi bilete online. Așa vei evita creșterile de preț

Înainte de a căuta bilete pentru o anumită destinație, e bine să te informezi înainte despre prețurile medii pentru aceasta. Compară prețurile cu ajutorul căutărilor pe internet, iar acest lucru te poate ajuta să găsești ofertele cele mai bune.

Atunci când cumperi bilete de avion online, este recomandat să navighezi pe internet în mod incognito. În acest fel, creșterile de prețuri vor fi evitate.

Companiile aeriene utilizează tehnici de marketing. În funcție de frecvența căutărilor tale sau de istoricul navigării pe site-urile acestor companii, s-ar putea să găsești prețuri mai mari.

Un alt sfat este să nu te grăbești atunci când vrei să faci o rezervare, chiar dacă ideea de a pleca în vacanță te încântă. E important să ai răbdare și să analizezi prețurile pentru a le găsi pe cele mai accesibile.

Deși zborurile directe sunt cele mai confortabile pentru toți călătorii, acestea sunt, în general, și mai costisitoare. Pentru a evita să plătești prea mult, poți căuta și opțiuni cu escală.

De altfel, poți căuta un aeroport alternativ sau mai mic, unde prețurile biletelor de avion vor fi mai accesibile. De acolo, poți călători cu trenul sau cu autobuzul până la destinație.

Specialiștii recomandă, de asemenea, să te abonezi la newslettere companiilor aeriene și ale agențiilor de turism. Poți activa alertele de prețuri pentru destinația unde vrei să ajungi pentru a afla cât mai repede despre schimbările de preț.

Există și anumite aplicații și site-uri care te pot ajuta să găsești oferte bune. Acestea îți trimit alerte atunci când apar reduceri, ceea ce ar putea să te ajute atunci când cauți oferte.

O altă idee ar fi să te înscrii în programele de loialitate ale companiilor aeriene pentru a beneficia de puncte de fidelitate atunci când cumperi bilete de avion. Aceste programe sunt disponibile mai ales pentru cei care au călătorit mai des cu o anumită companie.

Când trebuie să eviți să călătorești. Prețurile sunt foarte mari în aceste perioade

Dacă nu vrei să plătești foarte mult pentru biletele de avion, trebuie să eviți călătoriile în timpul sărbătorilor sau al sezonului de vârf. Poți căuta călătorii în perioadele care nu sunt prea aglomerate.

Totodată, nu călători în anumite destinații atunci când sunt evenimente culturale sau sportive importante. Acestea pot duce la creșteri semnificative de preț pentru biletele de avion.

Cele mai multe companii aeriene, dar și agenții de turism, organizează perioade de vânzări sezoniere. Acestea oferă reduceri mari la biletele de avion, așa că e bine să le urmărești.

Un truc foarte util pe care e bine să-l știi este momentul din zi în care cumperi biletele de avion. În unele cazuri, cele mai bune prețuri sunt disponibile după miezul nopții sau la primele ore ale dimineții, atunci când traficul de căutare de pe site-uri nu este foarte mare, notează playtech.ro.

Poți opta și pentru zborurile de noapte, dacă găsești bilete pentru destinația dorită. Acestea sunt, în general, mai ieftine și chiar mai puțin aglomerate decât cele din timpul zilei.

De multe ori, companiile aeriene și agențiile de turism postează diverse oferte și promoții de paginile de socializare. Pentru a găsi cele mai bune oferte, le poți urmări pe rețelele sociale.

Găsirea unui bilet de avion la preț accesibil nu este întotdeauna cel mai ușor lucru. În cazul în care ai nevoie de ajutor, nu ezita să apelezi la o agenție de turism sau la un consilier de călătorie.

ADVERTISEMENT