Life

Cum să cureți covorul ca să îl menții moale. Nu ai nevoie de produse scumpe

Cum să cureți covorul pentru a-și păstra textura moale. Nu trebuie să mai arunci banii pe produsele costisitoare din magazine.
18.03.2024 | 09:07
Cum sa cureti covorul ca sa il mentii moale Nu ai nevoie de produse scumpe
Cum să cureți covoarele pentru a rămâne curate. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Cum să cureți covorul corect, fără să dai o mulțime de bani pe produse scumpe. Trebuie să respecți câțiva pași simpli, iar acesta va rămâne moale, în timp ce petele vor dispărea, cu siguranță.

Cum să cureți corect covorul

Curățarea covoarelor nu se numără printre sarcinile preferate ale unui om. În general, tot procesul presupune mult efort, praf și numeroase soluții chimice folosite pentru îndepărtarea murdăriei.

ADVERTISEMENT

Însă, dacă respecți câțiva pași simpli, vei termina repede și nici nu vei avea nevoie de produse costisitoare. Pentru început, aspiră covorul pe toată suprafața sa, chiar și pe colțuri și margini.

Cum să cureți covorul dacă are pete? Folosește un produs special pentru asta, dacă ai. În caz contrar, amestecă puțin detergent cu apă, ia o cârpă curată și tamponează cu grijă petele. Nu freca agresiv, deoarece fibrele covorului ar putea fi afectate.

ADVERTISEMENT

În funcție de gradul de murdărie, ai de ales între a-l spăla manual și a folosi o mașină specială. Mare atenție! Urmează instrucțiunile producătorului, pentru a nu strica materialul.

Ce trebuie să faci după ce l-ai spălat

Cum să cureți covorul ca să rămână moale. Imediat după spălare, asigură-te că l-ai lăsat să se usuce complet, înainte de-al pune acolo unde îi este locul la tine în casă. De asemenea, evită expunerea directă la soare.

ADVERTISEMENT

Poți accelera procesul de uscare folosindu-te de un ventilator sau poți lăsa covorul într-un loc aerisit. Abia după ce este uscat, poți trece cu încredere la următorii pași de curățare.

Ca să-i redai textura moale, te poți folosi de un aspirator sau de o perie. Această acțiune te va ajuta să ridici firele de covor, dar și să scapi de eventualele resturi care au rămas în ciuda spălării.

ADVERTISEMENT

Pentru a menține un mediu curat și sănătos în locuință, este necesar să cureți regulat covoarele. Însă dacă nu reușești să obții acasă un rezultat satisfăcător, poți apela la servicii profesionale, notează dcnews.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: