Life

Cum să cureți rapid și ușor cartofii noi. Secretul pe care puține gospodine îl cunosc

Știi cum să cureți rapid și ușor cartofii noi? Există un secret pe care însă doar anumite gospodine îl cunosc. Ce ai de făcut?
14.04.2024 | 10:38
Cum sa cureti rapid si usor cartofii noi Secretul pe care putine gospodine il cunosc
Cum să cureți rapid și ușor cartofii noi. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să cureți rapid și ușor cartofii noi, există soluții. Un truc te poate ajuta în acest sens, iar multe gospodine îl cunosc deja foarte bine. Ce ai de făcut și care este secretul, de fapt?

Cum să cureți rapid și ușor cartofii noi

De ceva timp, în piețe din România au apărut cartofii noi. Spre deosebire de cei pe care îi știm deja, cartofii noi se gătesc mult mai repede și de asemenea sunt și mult mai delicioși, dând un gust aparte mâncărurilor noastre.

ADVERTISEMENT

Pot fi preparați la cuptor, prăjiți, ori fierți. De asemenea, merg de minune alături de o salată proaspătă. Un inconvenient îl reprezintă însă curățarea acestora. Poate fi greu, spre deosebire de cartofii normali.

Adevărul este că în realitate, cartofii noi au o coajă foarte subțire. Astfel, curățarea lor cu ajutorul unui cuțit poate fi destul de complicată. Mai mult de atât, ajungi să arunci o mare cantitate din ei.

ADVERTISEMENT

Sunt persoane care folosesc buretele de vase. Pe de altă parte, alte gospodine au găsit o altă metodă prin care să cureți rapid și ușor cartofii noi. Acest truc îți va fi de mare ajutor, iar treaba ta în bucătărie o să se termine mult mai repede cu el.

Trucul pe care trebuie să îl încerci și tu

De ce ai nevoie? Prima oară spală bine cartofii, iar apoi pregătește un vas cu apă și sare fină. Pune sare pe suprafața cartofului și freacă ușor cu degetele. Vei observa cum scapi de coajă rapid și ușor, fără prea mult efort.

ADVERTISEMENT

Ulterior nu trebuie decât să speli cartofii astfel încât să elimini resturile de sare. Inclusiv marii bucătari folosesc acest truc, având în vedere că este simplu, dar și eficient. De asemenea, te bucuri de un cartof întreg, fără să elimini părți din el ca atunci când folosești cuțitul.

Acum că ai aflat ce ai de făcut ca să cureți rapid și ușor cartofii noi, e bine să știi că prețul acestora nu este cel pe care îl știam în trecut. În piețele din România, această legumă se vinde acum pentru o sumă complet neașteptată.

ADVERTISEMENT

Mai exact, un singur kilogram de cartofi noi costă în jur de 14,99 lei. Menționăm faptul că această cantitate este suficientă doar pentru o mâncare simplă. Iar pentru că în general, cartofii sunt nelipsiți din casele românilor, prețul e unul destul de mare.

ADVERTISEMENT