Life

Cum să cureți simplu și ușor talpa fierului de călcat. Trucul conține numai două ingrediente

În ce fel poți să faci talpa fierului de călcat să strălucească din nou. Metoda are doar două produse la îndemâna tuturor.
12.10.2023 | 00:20
Cum sa cureti simplu si usor talpa fierului de calcat Trucul contine numai doua ingrediente
În ce fel poți să faci talpa fierului de călcat să strălucească din nou. Metoda are doar două produse. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum să cureți simplu și ușor talpa fierului de călcat. Trucul conține numai două ingrediente pe care le are toată lumea în casă. Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre unul dintre aparatele cele mai folosite de gospodine.

În ce fel poți să faci talpa fierului de călcat să strălucească din nou. Metoda are doar două produse

În ce fel poți să faci talpa fierului de călcat să strălucească din nou. Metoda are doar două produse care sunt la îndemâna tuturor și în plus, se găsesc extrem de repede în magazinele și supermarketurile românești.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că este necesară o dischetă de bumbac și foarte puțin alcool sanitar. Discheta se udă foarte bine cu substanța lichidă și apoi se șterge toată suprafața pentru a se îndepărta toată mizeria acumulată.

Aparatul se lasă la uscat câteva minute bune și apoi se folosește o cârpă cu microfibră. În cazul în care suprafața nu s-a curățat complet, atunci se repetă procedura până când talpa fierului de călcat va fi ca nouă.

ADVERTISEMENT

O altă soluție simplă și utilă, care funcționează încă de la prima încercare, are nevoie de 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu și o lingură și jumătate de apă. Se amestecă bine cele două ingrediente foarte bine până când se formează o pastă omogenă.

Această pastă nu trebuie să fie nici prea groasă, nici prea subțire. Fierul de călcat se șterge apoi cu o cârpă curată sau cu un prosop de bucătărie până se îndepărtează toata arsura și bacteriile care s-au strâns.

ADVERTISEMENT

Cum scapi de arsura de pe fierul de călcat

Arsura de pe fierul de călcat se mai poate îndepărta și cu alte ingrediente pe care gospodinele le au prin bucătărie. Combinația dintre bicarbonat de sodiu și zeama de la o lămâie funcționează de minune și nu zgârie suprafața.

E foarte important să se folosească un burete moale, apoi se șterge aparatul cu puțină apă și cu un prosop cu microfibră. Praful alb mai poate fi amestecat și cu puțin oțet care are rolul de a dizolva microbii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sarea răzuiește petele și depunerile de pe diverse obiecte din locuință. Mai întâi experții spun că se acoperă talpa fierului de călcat cu o bucată de ziar și apoi cu sare. Se șterge aparatul cu o cârpă curată.

ADVERTISEMENT
Tags: