Nutella este una dintre cele mai faimoase creme de ciocolată din lume. Este atât de versatilă, încât merge de minune cu aproape orice desert. Însă, dacă vrei să nu mai cumperi Nutella din comerț, această rețetă te va ajuta să prepari cea mai bună cremă chiar la tine acasă.
Aproape că nu există persoană care să reziste faimoasei creme de ciocolată Nutella. De-a lungul timpul, aceasta s-a popularizat atât de mult, încât a început să fie introdusă în numeroase rețete.
De obicei, cei care au poftă de un desert cu Nutella, de cele mai multe ori, cumpără crema de comerț. Există numeroase variante, pentru toate buzunarele și pentru toate gusturile. Însă, ceea ce poate că nu știu mulți este faptul că această cremă se poate prepara și acasă.
Gospodinele care vor să încerce să facă Nutella în casă nu au nevoie de prea multe ingrediente. Pentru această rețetă este nevoie de o cană de alune prăjite fără coajă, o cană de ciocolată cu lapte sau neagră topită, după preferințe.
Mai este nevoie de o jumătate de cană de zahăr pudră, un sfert de cană de cacao pudră și o jumătate de cană de lapte integral. Nu în ultimul rând, după gust, de adaugă extract de vanilie și un vârf de sare.
Pentru început, alunele se pun într-o tigaie la foc mediu până încep să devină aurii. Acestea nu trebuie ținute pe foc mai mult de 7 minute, iar în tot acest timp trebuie amestecat continuu.
După ce s-au rumenit, alunele trebuie puse în blender și mixate până se obține o pastă fină. Peste această compoziție se toarnă ciocolata topită și se mixează până se omogenizează foarte bine. Se adaugă și zahărul pudră și se continuă mixarea tuturor până se obține o pastă catifelată.
Nu în ultimul rând, peste această compoziție se adaugă laptele, cacaoa pudră, extractul de vanilie și sarea. Se mixează bine până când toate ingredientele se omogenizează complet cu pasta deja existentă.
În funcție de cum se prezintă compoziția de Nutella, mai poți adăuga zahăr sau cacao. Depinde cum vrei să fie, mai dulce sau mai amăruie. Pentru ca Nutella să fie mai amăruie, se recomandă a fi folosită ciocolata neagră, cu un conținut ridicat de cacao.
Nutella preparată în casă trebuie păstrată într-un borcan închis ermetic. Poate fi pusă, ulterior, fie la temperatura camerei, fie în frigider.