Life

Cum să faci aluatul perfect pentru tartă. Cel mai important detaliu, pe care puține gospodine îl cunosc

Când vrei să faci aluatul perfect pentru tartă, este bine să fii atent la detalii. Poate ai uitat ceva și tocmai din acest motiv preparatul final nu este cel dorit.
24.03.2024 | 21:07
Cum sa faci aluatul perfect pentru tarta Cel mai important detaliu pe care putine gospodine il cunosc
Cum să faci aluatul perfect pentru tartă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vrei să faci aluatul perfect pentru tartă, dar nu îți iese ceea ce ți-ai fi dorit? Unele gospodine nu sunt atente la anumite detalii. Oricât de banale ar părea, ele pot face diferența, de abia la final.

Cum să faci aluatul perfect pentru tartă

Există o mulțime de rețete de dulce pe care le putem face atât în perioada postului, cât și în afara lui. Unele, deși par însă destul de simple la prima vedere, uneori nu ies așa cum ne-am fi așteptat.

ADVERTISEMENT

La fel ca și la anumite preparate culinare, rețetele de dulce au secretele lor. Iar de cele mai multe ori, secretul stă chiar în aluat. Un aluat perfect este începutul pentru un preparat cât se poate de delicios.

Cum să faci, deci, aluatul perfect pentru tartă? În primul rând alege ce fel de tartă vrei. Poate vrei una cu ciocolată, una cu dulceață, o tartă cu budincă, sau poate chiar una cu migdale ori fistic.

ADVERTISEMENT

Aluatul pentru oricare dintre ele se prepară la fel, astfel că nu trebuie să îți faci griji și poți să te mai și răzgândești între timp cu privire la umplutură. Ingredientele necesare ca să faci aluatul perfect pentru tartă sunt următoarele:

  • 2 gălbenușuri
  • 160 g unt
  • 250 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 praf de sare
ADVERTISEMENT

Trucuri pentru un aluat perfect

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru aluatul perfect pentru tartă este să pui toate ingredientele la temperatura camerei. Cu alte cuvinte, fie că vorbim de gălbenușuri, sau unt, acestea trebuie scoase din frigider cu ceva timp înainte.

Odată ce ingredientele au ajuns la temperatura camerei, untul va fi tăiat cubulețe. Se adaugă într-un bol, iar mai apoi, deasupra se toarnă făina, treptat. Gălbenușurile se vor amesteca la rândul lor cu zahărul pudră, iar apoi se adaugă peste unt și făină.

ADVERTISEMENT

Aluatul obținut se modelează sub forma unei bile și se învelește într-o folie alimentară. Aceasta trebuie lăsată la frigider cel puțin o oră. Multe gospodine nu țin însă cont de acest detaliu și folosesc aluatul la temperatura camerei.

După ce a trecut ora, se preîncălzește cuptorul la 180°C. Până ajunge la această temperatură, însă, ne vom ocupa de aluatul perfect pentru tartă. Acesta se întinde între două foi de copt cu sucitorul, iar ulterior se transferă în forma pentru tartă.

Un aspect important e că aluatul trebuie înțepat cu furculița din loc în loc. În acest mod, aluatul nu se va umfla în anumite locuri și va fi unul cu adevărat perfect la final. Ulterior, acesta se bagă la cuptor pentru 10 minute.

În cazul în care nu facem tarta în aceeași, aluatul se păstrează la frigider. El poate rezista la rece chiar și patru zile, astfel că nu trebuie neapărată să îl folosești imediat.

ADVERTISEMENT