Life

Cele trei rețete de post de dulce pe care le poți face repede acasă. Sunt delicioase și ai nevoie de puține ingrediente

Cum poți prepara acasă cele mai bune și delicioase deserturi de post. Ingredientele nu sunt numeroase, așa că nu vei da greș cu ele.
21.03.2024 | 14:09
Cele trei retete de post de dulce pe care le poti face repede acasa Sunt delicioase si ai nevoie de putine ingrediente
Cum poți prepara acasă cele mai delicioase deserturi de post. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Perioada postului poate fi una destul de dificilă pentru multe persoane. Cei care nu pot spune ”nu” consumului de dulce, au la dispoziție numeroase rețete de deserturi simple, fără prea multe ingrediente.

Cum poți prepara acasă cele mai bune variante de desert de post

Postul Paștelui reprezintă o adevărată provocare pentru mii de persoane care au decis să se abțină de la a consuma alimente pe bază de ouă, lapte sau carne. Majoritatea deserturilor care conțin ouă sau lapte trebuie tăiate din meniu timp de șapte săptămâni, până la Paște.

ADVERTISEMENT

Perioada postului nu limitează variantele alimentare ci, din contră. Există o mulțime de rețete, inclusiv de deserturi care pot fi preparate la tine acasă, fără prea mult efort și fără prea multe ingrediente.

Gospodinele care adoră dulciurile pot încerca să prepare acasă chec cu cacao și nuci. Pentru acest desert, este nevoie să țineți cont de regula celor trei ingrediente. Și anume, cantitatea de faină, de cacao și de lapte vegetal să se repete.

ADVERTISEMENT

Pentru acest chec aveți nevoie de 300 de grame de făină, un vârf de sare, 200 de grame de zahăr tos, 30 de grame de pudră neagră de cacao și 60 de grame de nucă. Tot de pe lista ingredientelor mai fac parte și un sfert de linguriță de scorțișoară, un plic de praf de copt, 300 ml de lapte de soia și 100 ml ulei.

Pentru început, toate ingredientele solide se pun în același bol, iar într-un vas separat se pun uleiul, laptele de soia și esența de rom. Ingredientele solide se amestecă până se obține o compoziție omogenă, iar peste acest amestec se pun ingredientele lichide.

ADVERTISEMENT

Aluatul se amestecă bine până se omogenizează, iar în jumătate din această compoziție se adaugă nuci. Într-o tavă tapetată se pune jumătate din aluat, se presară restul de nucă, iar apoi se toarnă restul aluatului. Pentru a se coace, checul are nevoie de 30-35 de minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.

Cea mai simplă rețetă de post pe bază de griș

O altă variantă de desert de post este prăjitura cu griș. Pentru a o prepara, ai nevoie de puține ingrediente, printre care 300 de grame de griș, 250 de ml de lapte de cocos bio, 7 grame de bicarbonat de sodiu și 200 de grame de zahăr. Pentru sirop, se vor folosi 500 ml de apă, 250 de grame zahăr, sucul de la o jumătate de lămâie și puțină coajă de lămâie.

ADVERTISEMENT

Pentru început, într-un bol se pune grișul, zahărul tos și bicarbonatul. După ce se amestecă aceste ingrediente, se toarnă peste laptele de cocos, după care se continuă omogenizarea ingredientelor. Aluatul astfel rezultat se va pune în tavă și va fi lăsat la cuptor timp de 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Prăjitura cu mere, un desert savuros pentru perioada postului

La fel de ușor poate fi preparată și prăjitura cu mere. Pentru aluat, vei avea nevoie de 500 de grame de făină, 5 grame de praf de copt și un vârf de sare. În plus, vei mai avea nevoie și de 200 de ml de apă, 150 de ml de ulei, 120 de grame de zahăr, coajă de lămâie și o esență de vanilie.

Pentru umplutură, ingredientele necesare sunt un kilogram de mere, 2 linguri de suc de lămâie, 180 de grame de zahăr, o lingură de ulei și scorțișoară. Pentru început, se vor pune făina, praful de copt într-un vas. Separat, se va amesteca zahărul cu apă până se dizolvă, apoi se toarnă peste făină.

După ce se amestecă puțin aceste ingrediente, se adaugă aromele: esența de vanilie și coaja rasă de la o lămâie. Toate ingredientele se amestecă până se obține un aluat care nu se lipește de mâini. Apoi, acesta se împarte în două părți egale.

Pentru umplutură, se vor rade merele, se stropesc cu suc de lămâie și se pun în tigaie. Peste ele se vor adăuga zahărul, scorțișoara și uleiul. Este nevoie de 7 minute pentru a se carameliza.

Amestecul astfel rezultat se pune peste primul strat de aluat din tavă. Apoi, peste compoziția din mere se pune restul aluatului. Se lasă la cuptor preț de 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT