Life

Salata genială de castraveți, ceapă verde și mentă. Rețeta e simplă și are un gust deosebit

O rețetă de salată genială, compusă din castraveți, ceapă verde și mentă. Este foarte simplă, sățioasă și are un gust unic. 
08.06.2023 | 11:37
Salata geniala de castraveti ceapa verde si menta Reteta e simpla si are un gust deosebit
Cum să prepari acest tip de salată. Sursa foto: Cooking The Globe
ADVERTISEMENT

Dacă ești la dietă sau nu mai știi ce să gătești, iată o rețetă de salată foarte simplă, rapidă și gustoasă cum nu ai mai întâlnit. Este compusă, printre altele, din ceapă verde, mentă și castraveți. Nutriționiștii o recomandă deoarece este bogată în nutrienții necesari organismului.

O rețetă de salată delicioasă. Conține mentă, ceapă verde și castraveți

Rețeta de față de salată are origini japoneze, fiind un meniu de bază în Țara Soarelui Răsare. Este consumată la prânz sau la cină și mulți o adoră fiindcă nu îți lasă sentimentul de stomac încărcat. Îți oferă un plus de energie care ai nevoie.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre sunomono, salată care în Japonia se servește în boluri tradiționale, mici. Oțetul și castraveții sunt ingredientele indispensabile ale preparatului, iar peste acestea se mai pot adăuga sortimente precum fructele de mare (caracatiță sau creveți), morcovi sau ridike daikon.

Poate părea o salată cu produse mai sofisticate, însă toate sunt la îndemâna oricui și se găsesc în orice supermarket sau magazin alimentar. Ai nevoie, pe lângă oțet și castraveți, de: 2 bucăți de ceapă verde, 1 lingură de sare, 1/4 cană de apă, 1 lingură de wakame (alge) uscat, 3/4 linguri de sos de pește, o linguriță de zahăr, 1 sau 4 lingurițe de ardei roșu măcinat, 1 linguriță de ulei de susan.

ADVERTISEMENT

În funcție de preferințe, puteți completa cele menționate cu mentă sau coriandru și 1 lingură de semințe de susan, aceasta din urmă fiind obligatorie. De altfel, aveți grijă la tipul de oțet pe care îl veți utiliza, căci este vorba despre unul de orez.

Modul de preparare

Primul pas este să tăiați castraveții în felii foarte subțiri, în cercuri sau semicercuri, la fel ca în imaginea de mai sus. Ulterior, puneți-i într-o sită, presărați sare și amestecați-i. În jur de 30 de minute îi veți lăsa în acest vas, pentru a ieși apa din ei.

ADVERTISEMENT

Al doilea pas presupune ca să puneți algele într-un castron, iar peste să turnați apa. Apoi, lăsați-le să se hidrateze 10 minute. După ce s-au uscat, se taie grosier. Al treilea pas prevede ca să combinați zahărul cu sarea și cu oțetul de orez.

Zahărul, sarea și oțetul de orez se completează cu 1 lingură de ulei de susan, după care se taie ceapa verde felii subțiri, iar partea albă se amestecă cu wakame, iar cea verde se pune într-un castron mic. Al cincilea pas include tăierea frunzelor de coriandru și de mentă.

ADVERTISEMENT

Frunzele de coriandru și menta se amestecă alături de ceapa verde și oțet din orez, iar mai departe se lasă la marinat în jur de 5-10 minute. Spre final, gustați și mai asezonați cu zahăr și sos de pește, iar semințele de susan se adaugă peste. Ultimul pas constă în a transfera amestecul de castraveți și sos pe o farfurie și să mai presărați semințe de susan și ce va mai rămas. Poftă bună!

ADVERTISEMENT