Life

Cum să faci cele mai fragede sărățele. Trebuie să pui asta în aluat neapărat

Rețetă de sărățele moi și aromate. Care este ingredientul secret care nu trebuie să lipsească niciodată din compoziție.
26.01.2024 | 08:20
Cum sa faci cele mai fragede saratele Trebuie sa pui asta in aluat neaparat
Rețetă de sărățele moi și aromate. Care este ingredientul secret care nu trebuie să lipsească niciodată din compoziție. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Cum să faci cele mai fragede sărățele. Trebuie să pui asta în aluat neapărat înainte de a le modela sub diverse forme și dimensiuni. Gospodinele desăvârșite cunosc acest truc și apelează la el de fiecare dată când intră în bucătărie.

Rețetă de sărățele moi și aromate. Care este ingredientul secret care nu trebuie să lipsească niciodată din compoziție

Rețetă de sărățele moi și aromate. Care este ingredientul secret care nu trebuie să lipsească niciodată din compoziție. Cel mai important aspect când vine vorba de aceste produse de patiserie simple, rapide și gustoase constă în aluat.

ADVERTISEMENT

Acesta trebuie să stea câteva zile la frigider înainte de a fi folosit. De cele mai multe ori este lăsat aproximativ 5 zile la rece. Un alt secret care nu trebuie trecut cu vederea are legătură cu compoziția acestui preparat.

Mai exact, este foarte important să se folosească untură. Aceasta poate fi înlocuită cu o cantitate identică de unt cu un procentaj de grăsime de cel puțin 82%. Pentru a face acest produs este nevoie de câteva ingrediente simple.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără: 500 grame făină albă, 150 grame smântână, 150 grame untură sau unt, 4-12 grame drojdie proaspătă, 5 linguri de lapte cald, 1 ou, 1 linguriță rasă de zahăr și o jumătate de linguriță de sare.

Sărățele de casă: mod de preparare

Sărățelele de casă se pregătesc extrem de ușor. În primul rând, drojdia trebuie lăsată să se dizolve împreună cu laptele cald într-un vas. Acesta trebuie să stea într-un loc cald până când crește și devine spumoasă.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, făina cernută se pune într-un bol, iar la mijloc se adaugă gălbenușul de la ou, untura, sarea și drojdia crescută. Se amestecă totul ușor cu ajutorul unei spatule și apoi se toarnă treptat smântâna. Aluatul trebuie să se lege foarte bine.

Aluatul obținut se frământă câteva minute și se lasă la dospit aproximativ 30 de minute. După ce s-a dospit se presară pe blatul de lucru puțină făină și se întinde aluatul cu un sucitor. Foaia nu trebuie să fie mai groasă de jumătate de centimetru.

ADVERTISEMENT

Se folosește un cuțit special de patiserie pentru a se tăia sărățelele. Acestea trebuie să aibă un centimetru lățime și 5-8 centrimetri lungime. Albușul rămas se bate cu 1-2 linguri de apă și un praf de sare. Compoziția obținută este pentru unsul sărățelelor.

Preparatele de patiserie se pun pe o tavă în care s-a pus hârtie de copt și se dau la cuptor, la o temperatură de circa 200 de grade Celsius. Sărățelele se țin la cuptor 10-15 minute sau până când se rumenesc frumos.

ADVERTISEMENT