Life

Cum să faci cele mai fragede sărățele. Trebuie să pui asta în aluat neapărat

Rețetă de sărățele moi și aromate. Care este ingredientul secret care nu trebuie să lipsească niciodată din compoziție.
26.01.2024 | 08:20
Cum sa faci cele mai fragede saratele Trebuie sa pui asta in aluat neaparat
Rețetă de sărățele moi și aromate. Care este ingredientul secret care nu trebuie să lipsească niciodată din compoziție. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Cum să faci cele mai fragede sărățele. Trebuie să pui asta în aluat neapărat înainte de a le modela sub diverse forme și dimensiuni. Gospodinele desăvârșite cunosc acest truc și apelează la el de fiecare dată când intră în bucătărie.

Rețetă de sărățele moi și aromate. Care este ingredientul secret care nu trebuie să lipsească niciodată din compoziție

Rețetă de sărățele moi și aromate. Care este ingredientul secret care nu trebuie să lipsească niciodată din compoziție. Cel mai important aspect când vine vorba de aceste produse de patiserie simple, rapide și gustoase constă în aluat.

ADVERTISEMENT

Acesta trebuie să stea câteva zile la frigider înainte de a fi folosit. De cele mai multe ori este lăsat aproximativ 5 zile la rece. Un alt secret care nu trebuie trecut cu vederea are legătură cu compoziția acestui preparat.

Mai exact, este foarte important să se folosească untură. Aceasta poate fi înlocuită cu o cantitate identică de unt cu un procentaj de grăsime de cel puțin 82%. Pentru a face acest produs este nevoie de câteva ingrediente simple.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără: 500 grame făină albă, 150 grame smântână, 150 grame untură sau unt, 4-12 grame drojdie proaspătă, 5 linguri de lapte cald, 1 ou, 1 linguriță rasă de zahăr și o jumătate de linguriță de sare.

Sărățele de casă: mod de preparare

Sărățelele de casă se pregătesc extrem de ușor. În primul rând, drojdia trebuie lăsată să se dizolve împreună cu laptele cald într-un vas. Acesta trebuie să stea într-un loc cald până când crește și devine spumoasă.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, făina cernută se pune într-un bol, iar la mijloc se adaugă gălbenușul de la ou, untura, sarea și drojdia crescută. Se amestecă totul ușor cu ajutorul unei spatule și apoi se toarnă treptat smântâna. Aluatul trebuie să se lege foarte bine.

Aluatul obținut se frământă câteva minute și se lasă la dospit aproximativ 30 de minute. După ce s-a dospit se presară pe blatul de lucru puțină făină și se întinde aluatul cu un sucitor. Foaia nu trebuie să fie mai groasă de jumătate de centimetru.

ADVERTISEMENT

Se folosește un cuțit special de patiserie pentru a se tăia sărățelele. Acestea trebuie să aibă un centimetru lățime și 5-8 centrimetri lungime. Albușul rămas se bate cu 1-2 linguri de apă și un praf de sare. Compoziția obținută este pentru unsul sărățelelor.

Preparatele de patiserie se pun pe o tavă în care s-a pus hârtie de copt și se dau la cuptor, la o temperatură de circa 200 de grade Celsius. Sărățelele se țin la cuptor 10-15 minute sau până când se rumenesc frumos.

ADVERTISEMENT
VIDEO. Giulia, făcută KO în ringul de box în doar câteva secunde, de...
VIDEO. Giulia, făcută KO în ringul de box în doar câteva secunde, de o influenceriță maghiară! Gestul făcut la finalul meciului
Dumitru Dragomir vrea confruntare publică între Călin Georgescu şi Elena Lasconi înainte de...
Dumitru Dragomir vrea confruntare publică între Călin Georgescu şi Elena Lasconi înainte de alegeri. Cine ar trebui să fie moderatori și cine să fie consilieri
Adevărul despre relația dintre Duckadam şi copiii din prima căsătorie. Robert şi Brigitte...
Adevărul despre relația dintre Duckadam şi copiii din prima căsătorie. Robert şi Brigitte s-au stabilit în SUA, după divorțul părinților
Un expert în securitate susține că „PSD este divizat intern între cel puțin...
Un expert în securitate susține că „PSD este divizat intern între cel puțin două tabere”: Ponta pare să fie principalul exponent al suveraniștilor
Bombă! Frații Pavăl, de la Dedeman, preiau o echipă cunoscută de fotbal din...
Bombă! Frații Pavăl, de la Dedeman, preiau o echipă cunoscută de fotbal din România
Călin Georgescu, discurs violent la adresa Bisericii, cu citate din controversatul guru Osho....
Călin Georgescu, discurs violent la adresa Bisericii, cu citate din controversatul guru Osho. Incredibil ce a spus despre români!
Detalii din culisele emisiunii prezentate de Dani Oțil. DOC și Anca de la...
Detalii din culisele emisiunii prezentate de Dani Oțil. DOC și Anca de la Power Couple: „Și în glorie și în iad”. Exclusiv
Horoscop Mihai Voropchievici. Zodiile care nu pot fi păcălite ușor. Sunt extrem de...
Horoscop Mihai Voropchievici. Zodiile care nu pot fi păcălite ușor. Sunt extrem de realiste
Presa din SUA, despre criza din România. The New York Times: „Cea mai...
Presa din SUA, despre criza din România. The New York Times: „Cea mai gravă turbulență politică de la răsturnarea lui Nicolae Ceaușescu”
Lupta pentru Cotroceni, tranșată de Marcel Ciolacu și PSD? „Principalul interes a fost...
Lupta pentru Cotroceni, tranșată de Marcel Ciolacu și PSD? „Principalul interes a fost rămânerea la putere”
Zodia care iubește cel mai mult dulciurile. E greu s-o oprești
Zodia care iubește cel mai mult dulciurile. E greu s-o oprești
Valentina Aldea de la POT este vedetă PORNO! Imagini incendiare cu ea pe...
Valentina Aldea de la POT este vedetă PORNO! Imagini incendiare cu ea pe OnlyFans
Ingredientul adăugat în cafea care face bine inimii
Ingredientul adăugat în cafea care face bine inimii
PREMIERUL ALES de Călin GEORGESCU. Cu CINE a VOTAT acesta
PREMIERUL ALES de Călin GEORGESCU. Cu CINE a VOTAT acesta
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția...
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute
De ce neutralitatea României, dorită de Călin Georgescu, reprezintă propagandă rusă
De ce neutralitatea României, dorită de Călin Georgescu, reprezintă propagandă rusă
Băutura tradițională pe care Dragoș Bucur o consumă la țară. Prezentatorul TV o...
Băutura tradițională pe care Dragoș Bucur o consumă la țară. Prezentatorul TV o prepară acasă: „La oraș se bea whisky, prosecco, rom, coniac și alte fițe”