Dulciurile nu pot lipsi de pe masa de Crăciun, iar specifice sunt fursecurile, cu care până și Moș Crăciun este așteptat. Iată rețeta ideală pentru acest desert. Gospodinele sunt înnebunite după ea.
În fiecare an, atunci când se apropie sărbătorile, gospodinele caută rețeta ideală pentru masa de Crăciun. Pe lângă delicioasele sarmale sau piftie, trebuie așezate și deserturi alese.
Cel mai cunoscut dintre toate este cozonacul pufos, dar fursecurile sunt și ele la mare căutare. O rețetă pentru aceste prăjiturele delicioase a devenit celebră în rândul bucătăreselor.
Astfel că, pentru a obține fursecuri delicioase cu ghimbir și scorțișoară vei avea nevoie de: 225g unt la temperatura camerei, 200g zahăr brun, 1 ou, 1 linguriță esență de vanilie, 350g făină și 1 linguriță praf de copt.
Totodată, mai trebuie: 1/2 linguriță sare, 2 lingurițe ghimbir măcinat, 2 lingurițe scorțișoară măcinat. Iar zahărul pudră va fi și el necesare pentru decorul gustoaselor fursecuri de Crăciun.
După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele necesare, pune untul și zahărul într-un bol încăpător și amestecă până când se se omogenizează. Adaugă oul și esența de vanilie și continuă să amesteci.
Într-un vas separat, combină făina, praful de copt, sarea, ghimbirul și scorțișoara. Treptat, pune amestecul de ingrediente uscate peste cele umede și amestecă până când se formează un aluat uniform.
Împarte aluatul în două părți, formează două role și înfășoară-le în folie alimentară. Poți să le lași în frigider timp de cel puțin o oră, dar dacă ai timp, îl poți lăsa peste noapte.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează tava cu hârtie de copt. Taie rolele de aluat pentru fursecuri în subțirii de aproximativ 1 centimetru grosime și așeză-le în tavă cu spațiu între ele.
Coace fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute sau până când devin aurii. Înainte de transfera fursecurile pe farfurie, lasă-le să se răcească. Pentru decor, poți presăra zahăr pudră.