Life

Cum să faci maioneza de casă mai pufoasă. Așa o să ai și un sos cu mai puține calorii

Cum poți prepara la tine acasă cea mai delicioasă maioneză. Rețeta pe care trebuie să o urmezi dacă vrei un sos fără calorii.
16.02.2024 | 22:55
Cum sa faci maioneza de casa mai pufoasa Asa o sa ai si un sos cu mai putine calorii
Rețeta care te va ajuta să prepari cea mai bună maioneză de casă. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri din gastronomia autohtonă. Aceasta se folosește în prepararea diverselor feluri de mâncare și adaugă un gust aparte. Există foarte multe variante în care poți face o maioneză de casă delicioasă. Însă, puține sunt gospodinele care cunosc ingredientul secret al unei maioneze perfecte.

Ingredientul secret care te ajută să prepari maioneza perfectă

Multe gospodine evită să prepare maioneza acasă. Deși nu este deloc un sos complicat, prepararea lui necesită atenție. O mică greșeală poate da totul peste cap, ceea ce înseamnă că rețeta trebuie luată de la capăt.

ADVERTISEMENT

Ce-i drept, sosul de maioneză să găsește și în comerț. Este o variantă mult mai la îndemână pentru cele care nu au timp sau, pur și simplu, nu le place să stea prea mult în bucătărie.

Fără doar și poate, maioneza de casă nu se compară la gust cu cea de pe rafturile magazinelor. Dacă vrei să faci acest sos acasă, trebuie să ții cont de un aspect. Indiferent de rețeta pe care o urmezi, un singur ingredient face minuni.

ADVERTISEMENT

Toate gospodinele știu că pentru prepararea unei maioneze nu au nevoie de prea multe ingrediente. Câteva ouă, puțin ulei și muștar, iar maioneza este gata. Dar, ingredientul secret care o va face să fie pufoasă este altul.

Dacă vrei ca maioneza ta să aibă puține calorii și să fie aerată, atunci trebuie neapărat să incluzi în rețetă acest ingredient secret. Nu multe gospodine știu că iaurtul grecesc schimbă total textura și gustul maionezei de casă.

ADVERTISEMENT

Cum poți prepara maioneza fără ulei sau fără ouă

Iaurtul grecesc este cea care ajută ca gălbenușurile să nu se mai separe. Rețeta cu iaurt este una foarte simplă și ai nevoie de 3 ouă fierte, 300 de grame de iaurt grecesc, 2 linguri de muștar și condimente.

Pentru început, trebuie să ții cont că această rețetă este una fără ulei. Așadar, tot ce trebuie să faci este să pui ouăle la fiert. După ce au fiert, acestea se lasă la răcit, după care se curăță de coajă.

ADVERTISEMENT

Peste ouăle fierte se adaugă cantitatea de iaurt grecesc și lingurile de muștar. Nu în ultimul rând, se presară condimentele, adică sarea și piperul, după gust. Toate ingredientele se amestecă până devin omogene.

O altă variantă de maioneză mai sănătoasă este cea fără ouă. În loc de ou, poți prepara o maioneze delicioasă cu usturoi sau țelină. Așa cum îi spune și numele, vei avea nevoie de țelină, doi căței de usturoi, o lingură de muștar, ulei, sare și suc de lămâie.

Pentru început, se spală țelina, se taie cubulețe și se pune la fiert în apă cu sare. Cât timp fierbe, se poate curăța și pisa usturoiul.

După ce a fiert țelina, se adaugă usturoiul pisat și se amestecă până devin omogene. Treptat, peste această compoziție se adaugă uleiul, dar și alte condimente pentru un plus de aromă și gust.

ADVERTISEMENT