Life

Cum se face maioneza de post, fără ou. Rețeta delicioasă și extrem de simplă

În ce fel se realizează maioneza de post, fără ou. Rețeta savuroasă și foarte rapidă, ideală pentru Postul Crăciunului.
22.11.2023 | 11:46
Cum se face maioneza de post fara ou Reteta delicioasa si extrem de simpla
În ce fel se realizează maioneza de post, fără ou. Rețeta savuroasă și foarte rapidă, ideală pentru Postul Crăciunului. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se face maioneza de post, fără ou. Rețeta delicioasă și extrem de simplă. E la fel de bună ca cea originală și unde mai pui că are mai puține calorii și este mult mai ușor de digerat. De acum înainte numai așa o vei pregăti!

În ce fel se realizează maioneza de post, fără ou. Rețeta savuroasă și foarte rapidă, ideală pentru Postul Crăciunului

În ce fel se realizează maioneza de post, fără ou. Rețeta savuroasă și foarte rapidă, ideală pentru Postul Crăciunului. Și unde mai pui că nu are în compoziția sa niciun aliment crud, ceea ce o face mult mai bună.

ADVERTISEMENT

Acest preparat simplu este o alternativă mult mai sănătoasă la cel tradițional. Gros, cremos și sățios este un înlocuitor excelent al maionezei clasice și poate fi folosită în diverse salate, dressinguri sau sandvișuri.

Mai mult decât atât, are foarte puține ingrediente pe care, cu siguranță, le ai deja în propria bucătărie. Tot ce mai trebuie să faci este să te apuci de treabă. Produsele de bază sunt laptele vegetal, muștarul și uleiul.

ADVERTISEMENT

Rețeta de maioneză de post, fără ou, are nevoie de 250 ml de lapte vegetal (soia, migdale sau ovăz), 250 – 300 ml de ulei de floarea soarelui sau de măsline, o lingură de muștar, suc de lămâie sau oțet, sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia.

Maioneză de post, fără ou. Pașii de urmat:

Maioneza de post, fără ou, se realizează destul de ușor și rapid. Primul pas este amestecarea celor 3 ingrediente de bază. Se combină laptele vegetal împreună cu muștarul într-un bol adânc, cu ajutorul unui tel, sau într-un blender.

ADVERTISEMENT

E foarte important ca produsele de mai sus să se omogenizeze bine la o viteză mică. Treptat se încorporează uleiul pentru a evita tăierea și pentru a avea parte la final de un preparat culinar foarte cremos.

Consistența se ajustează din condimente. În cazul în maioneza de post, fără ou, este mult prea lichidă, se mai adaugă ulei. Dacă preparatul este mult prea gros, atunci specialiștii ne îndeamnă să mai punem puțin lapte vegetal.

ADVERTISEMENT

Ultimul pas este condimentarea cu sare și piper, în funcție de preferințele fiecăruia. Tot acum se adaugă sucul de lămâie sau oțetul pentru a echilibra gustul. Se oprește blenderul în clipa în care maioneza are consistența și gustul dorit.

ADVERTISEMENT