Life

Cum să faci o afacere în agricultură. 6 idei cu investiție minimă și profit zdravăn

Cum să faci o afacere în agricultură. Iată câteva idei bune cu investiție minimă, dar care pot să îți aducă profit destul de mare.
07.04.2023 | 10:36
Cum sa faci o afacere in agricultura 6 idei cu investitie minima si profit zdravan
Cum să faci o afacere în agricultură. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum să faci o afacere de succes în agricultură. Îți dezvăluim șase idei cu o investiție minimă, dar care îți va aduce cu siguranță profitul.

Cum să faci o afacere în agricultură. Idei pentru un profit mare

O idee de afacere care are o investiție minimă și profit mare este să crești legume ecologice. Acestea sunt mai scumpe decât cele normale, astfel că ai șanse de a face bani frumoși.

ADVERTISEMENT

Legumele le poți crește în aer liber sau în solarii, dar aici o să ai o investiție suplimentară pentru că ar trebui să le construiești. Dar succesul este aproape garantat având în vedere interesul, scrie cumsa.ro.

O altă afacere profitabilă în agricultură este să cultivi ciuperci. Avantajul este că ai nevoie doar de un spațiu întunecat pentru a le crește, cum ar fi un beci sau o pivniță.

ADVERTISEMENT

Cheltuielile inițiale sunt legate de cumpărarea micelului și cu sistemul de control al temperaturii, extrem de important pentru aceste legume. Investiția este de câteva mii de euro.

O altă afacere bună în agricultură este să cultivi gălbenele. Acestea nu sunt pretențioase și dacă ai deja un teren mare nici nu ar trebui să te mai gândești la altă variantă. Ai nevoie de circa 10 kilograme de sământă pentru un hectar.

ADVERTISEMENT

Idei de afaceri bune pentru agricultură

Și cei care cultivă ardei iuți faimoși au succes în agricultură. Cayenne, Habanero sau Jalapeno sunt unele dintre cele mai populare tipuri care aduc și profit. Semințele costă câteva sute de euro.

Și cătina albă este la mare căutare. Această afacere este un pic mai scumpă și costă circa 4.000 de euro pentru a o planta pe un hectar. Trebuie să te informezi foarte bine referitor la plantare pentru că sunt reguli stricte și destul de complicate.

ADVERTISEMENT

Cultura de Paulownia mai poate fi o idee de afacere. Ai nevoie de circa 500 de puieți și investiția ar putea fi de circa 3000 de euro pe hectar. Din acest copac se produce cheresteaua de esență tare.

ADVERTISEMENT
Tags: