Life

Când nu trebuie să mănânci broccoli. Detaliul la care să ai grijă

Când nu este recomandat să consumi broccoli. Mare atenție la aceste lucruri de acum înainte. Ce transmit nutriționiștii.
21.02.2024 | 09:30
Cand nu trebuie sa mananci broccoli Detaliul la care sa ai grija
Când nu este recomandat să consumi broccoli. Mare atenție la aceste lucruri de acum înainte. Ce transmit nutriționiștii. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Când nu trebuie să mănânci broccoli. Detaliul la care să ai grijă. Această legumă are o valoare nutritivă și alimentară ridicată, un gust deosebit și un aspect plăcut, cu foarte multe beneficii asupra organismului uman.

Când nu este recomandat să consumi broccoli. Mare atenție la aceste lucruri de acum înainte. Ce transmit nutriționiștii

Când nu este recomandat să consumi broccoli. Mare atenție la aceste lucruri de acum înainte. Ce transmit nutriționiștii despre leguma care face parte din clasa cruciferelor, alături de varză, varza kale, conopidă și varza de Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Originară din Italia, aceasta are o denumire care provine din latinescul „brachium”, care înseamnă braț sau ramură. Are foarte multe proprietăți importante, având un conținut bogat în glucide, vitamine și săruri minerale.

De asemenea, planta conține cantități mari de vitamina C și vitamina K, precum și fibre solubile și insolubile. În plus, broccoli este bogat în vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu și fosfor.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că trebuie să fim foarte atenți atunci când îl consumăm. Leguma nu se mănâncă după ce a fost gătită și și-a pierdut aroma și textura. Dacă este moale, se aruncă la gunoi.

În aceeași ordine de idei, medicii susțin că această legumă trebuie evitată de persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui. Conținutul ridicat de vitamina K din broccoli poate avea consecințe nedorite.

ADVERTISEMENT

Din păcate, broccoli poate interfera cu tratamentul sporind în felul acesta riscul de a suferi un atac vascular cerebral. Totodată, medicii nutriționiști sunt de părere că consumul a mai mult de două căni de broccoli pe zi ar putea să sporească probabilitatea de a face pietre la rinichi.

Care sunt beneficiile consumului de broccoli

Broccoli are numeroase beneficii pentru organismul uman. În primul rând, are calitatea de a preveni artrita, o boală degenerativă. În al doilea rând, substanța denumită sulforafane, din compoziția sa, blochează distrugerea cartilagiilor.

ADVERTISEMENT

Această substanță interceptează o moleculă care produce inflamația locală. Cei care consumă leguma atunci când sunt răciți au posibilitatea să scurteze timpul de manifestare a afecțiunilor. Vitamina C luptă împotriva radicalilor liberi, încetinind astfel procesul de îmbătrânire al celulelor.

În plus, consumul de broccoli contribuie la reglarea tensiunii arteriale datorită celor două minerale conținute în procente însemnate, magneziu și calciu. Fitonutrienții diminuează semnificativ riscul de a face diabet, de a suferi de boli cardiovasculare și de cancer.

ADVERTISEMENT