Life

Cum să îți calci hainele fără fier de călcat. Trucul genial pe care trebuie să îl încerci

Metoda cu ajutorul căreia poți călca obiectele vestimentare fără a folosi fierul de călcat. Pontul simplu pe care trebuie să-l știi.
28.02.2024 | 00:06
Cum sa iti calci hainele fara fier de calcat Trucul genial pe care trebuie sa il incerci
Metoda cu ajutorul căreia poți călca obiectele vestimentare fără a folosi fierul de călcat. Pontul simplu pe care trebuie să-l știi. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum să îți calci hainele fără fier de călcat. Trucul genial pe care trebuie să îl încerci. Soluțiile sunt la îndemâna tuturor gospodinelor din țară, care nu au nevoie de produse costisitoare din comerț, ci de chestii banale din casă.

Metoda cu ajutorul căreia poți călca obiectele vestimentare fără a folosi fierul de călcat. Pontul simplu pe care trebuie să-l știi

Metoda cu ajutorul căreia poți călca obiectele vestimentare fără a folosi fierul de călcat. Pontul simplu pe care trebuie să-l știi are legătură cu un obicei pe care îl au oamenii zilnic și care îi ajută să se mențină curați.

ADVERTISEMENT

Dușul reprezintă un proces care elimină toate cutele din hainele tale preferate. Cu cât este mai fierbinte, cu atât este mai bine. Tot ce trebuie să faci este să agăți rufele de un umeraș atunci când te pregătești de baie.

Lasă-le pe toată perioada în care faci duș. În felul acesta aburul cald va pătrunde în țesătură și va ajuta la relaxarea fibrelor materialului. De asemenea, mediul umed din baie va face ca toate cutele să se netezească ușor.

ADVERTISEMENT

O altă soluție care este la îndemâna tuturor femeilor este reprezentată de placa de păr, care nu trebuie să fie foarte încinsă pentru a nu arde hainele. Totodată, poți apela cu mare încredere la uscătorul de păr pentru a ”călca” rufele, mai ales dacă este vorba de rochii și materiale delicate.

Hainele din voal trebuie să fie așezate pe o suprafață cât mai netedă. Uscătorul de păr se ține la o distanță potrivită pentru a se putea îndepărta toate cutele de care vrei să scapi ca să nu ieși șifonat din casă.

ADVERTISEMENT

Cum mai poți călca hainele dacă nu ai fier de călcat

Hainele șifonate mai pot fi călcate atunci când nu ai la îndemâna un fier de călcat și prin aburire. De această dată se aburesc hainele afectate de cute, care se pun înainte pe un umeraș pentru a sta cât mai drepte.

Umezeala are puterea de a îndepărta cutele, de aceea poți apela la un prosop de baie ușor umezit. Acesta se folosește pentru a tampona cutele, care apoi se îndreaptă ușor cu palma. Se lasă rufele la uscat înainte de a fi purtate.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu ai sau s-a stricat fierul de călcat poți încerca și cu ajutorul aburilor emanați de o oală cu apă fierbinte. Acest procedeu este similar ca cel din baie, de la duș. Totul este să ai răbdare cu obiectele vestimentare.

Pe de altă parte, este foarte important ca atunci când scoți hainele din mașina de spălat să le scuturi ușor și chiar să le pui la uscat direct pe umeraș. Cele mai indicate în această situație sunt tricourile, cămășile și bluzele.

ADVERTISEMENT
Tags: