Este important să recunoști carnea proaspătă de pui și să știi dacă într-adevăr este bună de mâncat sau nu. Și totuși la ce trebuie să fii atent? Uneori, în magazine, anumite produse nu sunt chiar ceea ce ne-am fi așteptat.
Carnea de pui este des consumată în România. Se găsește în toate magazinele din țară și de asemenea, are și un preț accesibil. Este o carne slabă, recomandată în diete, iar mulți o preferă spre deosebire de carnea de porc sau de vită.
Totuși, este bine să știm ce cumpărăm. Deși se găsește ușor, carnea de pui poate ajunge în anumite cazuri să fie alterată. Ce avem de făcut în momentul în care mergem la cumpărături pentru a fi în siguranță?
Nu toate produsele din magazine sunt sigure. Se poate întâmpla ca, din diferite motive, carnea să fi fost păstrată la temperaturi ceva mai ridicate. Iar deși nu este expirată, conform termenului de valabilitate, poate că nu e bună de mâncat.
Cum recunoști carnea de pui proaspătă? Există un test pe care trebuie să îl faci, care include mai mulți pași importanți. Primul lucruri pe care trebuie să îl faci este să te uiți pe termenul de valabilitate.
Dacă produsul a trecut testul, mergi mai departe la verificare. Poți să îți dai seama dacă carnea de pui e proaspătă în primul rând după culoare. Odată cu apariția microbilor, ori din cauza temperaturii, carnea își schimbă culoarea.
În general, carnea de pui trebuie să fie de culoare roz pal. Dacă observăm carne vânătă, mai spre gri, înseamnă că produsul nu este proaspăt, deci în niciun caz nu trebuie să îl achiziționăm sau să îl consumăm.
Și textura te ajută să recunoști carnea de pui proaspătă. Un pui proaspăt crud trebuie să aibă carnea fermă. Nu trebuie să fie lipicioasă și nici moale la atingere. Iar mirosul de asemenea joacă un rol esențial.
Deși pare greu să miroși un pui sigilat din magazine, nu e imposibil. În cazul în care carnea este stricată, mirosul se simte și prin respectivul ambalaj. Dacă produsul este alterat, atunci o să simți un miros destul de înțepător sau putred. Ține cont și de faptul că, în realitate, carnea de pui nu trebuie să miroasă nici a amoniac.