Life

Cum să scapi rapid de sughiț. Trucurile recomandate de medici pe care nu multă lume le cunoaște

Cea mai simplă metodă prin care poți scăpa de sughiț în doar câteva secunde. Sfaturile medicilor de care ar trebuie să ții cont.
03.04.2024 | 10:13
Cum sa scapi rapid de sughit Trucurile recomandate de medici pe care nu multa lume le cunoaste
Cea mai simplă metodă prin care poți scăpa de sughiț. Sursa foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, sughițul poate deveni stresant, mai ales dacă nu dispare repede. De cele mai multe ori, persoanele care sughit așteaptă ca acest reflex al organismului să treacă de la sine. În schimb, specialiștii recomandă punerea în aplicare a câtorva trucuri simple care te scapă rapid sughiț.

Ce sunt, de fapt, sughițurile și cum apar

Aproape că nu există nimic mai rău decât un sughiț apărut în momentul nepotrivit, cum ar fi la muncă sau atunci când încercați să vă odihniți. Dacă vreți să scăpați cât mai repede de el, trebuie doar să puneți în practică un truc simplu.

ADVERTISEMENT

Potrivit cercetătorilor de la Cleveland Clinic, sughițul nu este altceva decât spasmele repetate ale diafragmei care sunt însoțite de un sunet emis de închidere corzilor vocale. Nu este foarte clar motivul pentru care sughițăm. Experții sunt de părere că un rol important pentru acest fenomen în joacă nivelul scăzut de dioxid de carbon din sânge sau nervii iritați.

Cercetătorii de la Cleveland Clinic au extins lista cu factorii care cauzează apariția sughițului. Potrivit lor, băuturile carbogazoase, alcoolul sau stresul pot provoca sughițuri incontrolabile.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, au fost puse în practică fel de fel de metode menite să facă sughițul să dispară. Unele dintre ele au fost eficiente, alte nu. Însă, medicii sunt de părere că sughițul se oprește cu ajutorul unui truc simplu.

Cum poți să scapi de sughiț cu ajutorul unor puncte cheie ale organismului tău

Cei care au apelat până acum la băutul de apă, la înghițirea de zahăr granulat sau la ținerea respirației preț de câteva secunde bune, trebuie să știe că alta este metoda salvatoare. Acupuncturista Dr. Eileen Li a sugerat că punctele de presiune din organism funcționează cel mai bine în astfel de situații.

ADVERTISEMENT

”Sughițul apare atunci când diafragma dumneavoastră se contractă involuntar și face spasme. Pentru a ajuta diafragma să se relaxeze, există anumite puncte pe care le puteți apăsa. În acest fel, ele vor muta tot aerul înapoi în diafragmă pentru a o reseta și a o relaxa.”, a spus medicul în online.

Dr. Eileen a precizat că primul truc constă în apăsarea ”micului șanț” pe partea interioară a ambelor sprâncene cu degetul mic. Imediat după ce ați găsit șanțul, trebuie să țineți apăsat 30 de secunde. Procesul se repetă de cinci ori.

ADVERTISEMENT

Al doilea punct de presiune este situat pe mâini. Pentru a se asigura că procesul este înțeles de toată lumea, acupuncturista a venit cu explicații.

”Vom folosi partea degetului mare. În momentul în care ați găsit partea cărnoasă a sa, spre tija osoasă, trebuie să ține apăsat 30 de scunde. Faceți asta de cinci ori la fiecare mână pentru a ajuta diafragma să se relaxeze.”, a spus Dr. Eileen, potrivit www.mirror.co.uk.

Există anumite cazuri în care sughițul durează mai mult, iar asta poate fi din cauza unor probleme medicale sau din cauza unor pastile pe care le administrați. În cazul în care sughițul durează mai mult de 48 de ore sau vă afectează viața, se recomandă consultarea unui medic.

ADVERTISEMENT