Life

Cum să-ți încarci telefonul dacă rămâne rapid fără baterie. Trucuri utile

Cum să împiedici descărcarea rapidă a telefonului. Trucuri pe care trebuie să le știi. Nu vei mai avea niciodată probleme.
16.11.2023 | 12:34
Cum sati incarci telefonul daca ramane rapid fara baterie Trucuri utile
Cum să nu mai rămâi fără baterie la telefon. Sursa foto: Brand GSM
ADVERTISEMENT

Ți se întâmplă des să rămâi fără baterie la telefon? În mod cert atunci dispozitivul nu mai funcționează atât de bine ca la început, iar acest lucru este și o cauză a unor setări pe care le-ai făcut greșit de-a lungul timpului. Există câteva trucuri pentru a împiedica descărcarea rapidă a bateriei.

Cum să eviți descărcarea rapidă a telefonului?

Telefonul este astăzi un dispozitiv indispensabil. Mulți depindem de el, iar în lipsa lui ne-am descurca mai greu…chiar deloc, de exemplu, dacă te afli într-o zonă fără semnal și trebuie să dai un apel important. Sunt mulți factori care contribuie la descărcarea rapidă a unui astfel de dispozitiv.

ADVERTISEMENT

Bateria este cea care influențează și durata de ”viață” a telefonului. Dacă se descarcă de foarte multe ori, rapid, setările dispozitivului vor fi date peste cap. Nu este de mirare dacă va funcționa mai lent, se va deschide mai greu sau camera nu mai are aceeași claritate.

Un prim truc pe care ți-l dezvăluim este acela de a nu mai ține telefonul în priză peste noapte. Încearcă să-l încarci mai devreme sau sa-ți achiziționezi un încărcător inteligent. Supraîncărcarea va suprasolicita bateria și astfel va deveni mai slabă.

ADVERTISEMENT

Încearcă să nu mai folosești telefonul cât timp este la încărcat. În acest mod nu-i permiți să ”absoarbă” curentul de care are nevoie pentru umplerea bateriei. Împiedici procesul de încărcare, bateria nu mai funcționează în parametrii normali.

De asemenea, în momentul în care observi că bateria a ajuns de 20%, înseamnă că este timpul să o pui la încărcat. Nu aștepta să ajungă de 0%, căci durata i se va scurta și nu se va mai încărca foarte bine și rapid, așa cum te-ai fi așteptat.

ADVERTISEMENT

Temperatura influențează durata de ”viață” bateriei telefonului

Deși pare greu de crezut, dar află că și vremea de afară are o importanță în rezistența bateriei telefonului. Evită să mai expui dispozitivul la valori termice foarte scăzute sau foarte ridicate. Căldura sau frigul în exces creează aburi telefonului, iar bateria se poate umezi.

În același timp, nu mai pune telefonul acolo unde bate prea mult soarele. Razele afectează display-ul și inclusiv bateria. Iau din energia dispozitivului și îl fac mai slab. Riști chiar să nu-ți mai poți deschide telefonul sau bateria să se înmoaie.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea, încearcă și să-ți achiziționezi un încărcător de telefon la un preț mai ridicat, deoarece este mai bun decât unul la un cost mai redus. Întreabă comerciantul despre funcțiile fiecăruia în parte, pentru a înțelege avantajele și dezavantajele.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care...
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care o apărau de romani
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută...
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România, apariţie incendiară fără iubit!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit...
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta