ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Cum sărbătoresc steliștii 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor. Donează „Sânge pentru viață”

Autor: Patrice Podina | 05.05.2021 | 15:36
Cum sărbătoresc steliștii 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor. Donează „Sânge pentru viață”
Steaua Cupa Campionilor Europeni

Steliștii au ales un mod inedit de a sărbătorii cea mai mare performanță a fotbalului românesc. „Roș-albaștrii” vor dona sânge cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

ADVERTISEMENT

Evenimentul se va derula vineri, 7 mai, ziua în care la Sevilla, Steaua lui Lăcătuș, Balint sau Dukadam câștiga cel mai important trofeu european intercluburi. Cu această ocazie, la Stadionul Steaua va fi amplasată unitatea mobilă a Centrului de Transfuzii a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” care va colecta sânge.

Sunt așteptați să doneze sportivi, militari, dar și suporteri ai „roș-albaștrilor” care, prin gestul lor, vor aduce nu numai un omagiu marilor campioni ai CSA Steaua, ci vor dărui și o șansă la viață.

Cum sărbătoresc steliștii 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor. Spitalele au nevoie acută de sânge

Având în vedere lipsa acută de sânge care se resimte în această perioadă, steliștii au decis să se alăture eforturilor medicilor de a salva cât mai multe viei. Cele mai recente statistici arată că nici măcar 2% din populația României nu donează anual sânge, adică de aproape 4 ori mai puțin decât media europeană, ceea ce înseamnă că nevoia de sânge este foarte mare.

ADVERTISEMENT

”Este modul nostru, al steliștilor de a sărbători unul dintre cele mai răsunătoare succese ale fotbalului românesc într-un an în care întreaga omenire a suferit și încă suferă pe fondul pandemiei de COVID19.

Dacă simți că poți dărui celor aflați în nevoie, dacă inima ta bate roșu-albastru, vino și donează și fă parte din această poveste frumoasă scrisă nu doar de eroi ci de noi toți, iubitori ai sportului și ai performanței”, au transmis reprezentanții CSA Steaua prin intermediul unui comunicat.

Beneficiile donării de sânge

Dincolo de gestul umanitar, donarea de sânge aduce o mulțime de beneficii pentru donatori. Înainte de donare voluntarii beneficiază întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge.

ADVERTISEMENT

De asemenea, donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate. În plus, donând regulat se realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul.

Cu ocazia unei donări de sânge total se produce arderea a 650 calorii și tot studiile arată că donatorii recurenți înregistrează o creștere a rezistenței organismului la eventuale șocuri hemoragice. Donarea de sânge total presupune colectarea a 450 ml de sânge printr-o puncție venoasă, iar durata procedurii este de aproximativ10 minute.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!