Sport

Cum scapă Dinamo de interdicţia la transferuri! Anunţul lui Iuliu Mureşan: “Asta ar fi cea mai simplă soluţie!”. Exclusiv

Dinamo speră să scape de interdicţia la transferuri, însă are puţine soluţii la dispoziţie de a schimba decizia celor de la FIFA. Totuşi, oficialii susţin că vor urma toate căile posibile.
30.08.2021 | 12:29
Cum scapa Dinamo de interdictia la transferuri Anuntul lui Iuliu Muresan Asta ar fi cea mai simpla solutie Exclusiv
Cum scapă Dinamo de interdicţia la transferuri! Anunţul lui Iuliu Mureşan: "Asta ar fi cea mai simplă soluţie!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În continuare Dinamo se confruntă cu problema interdicţiei la transferuri, dictată de FIFA, după ce spaniolul Isma Lopez a câştigat procesul privind plata salariilor restante pentru contractul cu “câinii”.

Cum scapă Dinamo de interdicţia la transferuri! Bonetti are mare nevoie de întăriri

De la 1 iunie, Dinamo nu a putut aduce niciun jucător, deşi clubul are nevoie mai mare ca niciodată de transferuri. Mai mulţi jucători de experienţă au plecat de la club după ce Dinamo a intrat în insolvenţă.

ADVERTISEMENT

Ante Puljic, Diego Fabbrini, Adam Nemec şi, mai nou, Paul Anton, au fost nemulţumiţi de faptul că nu îşi vor vedea salariile restante şi au hotărât să plece de la Dinamo, care are actualmente un lot foarte subţire.

Iuliu Mureşan: “Cea mai simplă soluţie ar fi să plătim suma către Isma Lopez. Atunci s-ar debloca toată situaţia”

Dario Bonetti are la dispoziţie foarte mulţi jucători tineri, unii dintre ei debutanţi în acest sezon la nivelul Ligii 1. De la o etapă la alta, antrenorul italian are tot mai puţine soluţii, Steliano Filip şi Deian Sorescu fiind în acest moment cei mai valoroşi dinamovişti.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureşan a vorbit pentru FANATIK despre problema sportivă de la club, care tinde să devină mai acută decât cea financiară şi a spus cum stau lucrurile în ceea ce priveşte interdicţia pentru transferuri:

“Cea mai simplă soluţie ar fi să plătim suma către Isma Lopez. Atunci s-ar debloca toată situaţia. Însă, nu avem suma necesară pentru a-l plăti pe Isma Lopez şi nici dacă am avea banii aceştia nu am putea să o plătim, având în vedere insolvenţa. 

ADVERTISEMENT

Toate celelalte soluţii de ridicare a interdicţiei sunt mai complexe. Practic, la FIFA nu prea mai avem ce face. Noi discutăm cu avocaţi foarte buni şi vom încerca la TAS să schimbăm această decizie. Însă este foarte complicat”, a spus Mureşan.

Isma Lopez are de încasat 360.000 de euro!

Din informaţiile FANATIK, Isma Lopez a câştigat la FIFA suma de 360.000 de euro pe care Dinamo este obligată să o plătească. Este vorba de suma de pe toată durata contractului, nu doar pentru lunile în care Lopez a evoluat la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureşan recunoaşte că până la ridicarea interdicţiei de la FIFA s-ar putea depăşi termenul limită pentru perioada de mercato, care este 5 septembrie pentru Liga 1, însă Dinamo ar putea aduce în continuare jucători care au rămas liberi:

“Sigur că ne dorim să mai prindem câteva zile din perioada de mercato, dar măcar să reuşim să ridicăm interdicţia”

“Nu ne-am fixat un termen. Sigur că ne dorim să mai prindem câteva zile din perioada de mercato, dar măcar să reuşim să ridicăm interdicţia după 5 septembrie, pentru că am putea să legitimăm jucători liberi, care ne-ar putea ajuta”.

Dinamo a adunat 6 puncte în primele 7 etape, însă situaţia este îngrijorătoare în condiţiile în care echipa lui Dario Bonetti a suferit patru înfrângeri la rând.

  • 360.000 de euro trebuie să îi plătească Dinamo lui Isma Lopez
  • 3 luni au trecut de la impunerea interdicţiei de transferuri la Dinamo
ADVERTISEMENT