Life

Cum scapi de mucegaiul din mașina de spălat. Metoda care durează doar 5 minute

Metoda prin care poți scăpa de mucegaiul din mașina de spălat. Durează doar 5 minute, iar trucul este unul foarte eficient.
14.07.2023 | 14:46
Cum scapi de mucegaiul din masina de spalat Metoda care dureaza doar 5 minute
Cum poți scăpa de mucegaiul din mașina de spălat. Sursa foto: Freepik/rawpixel.com
ADVERTISEMENT

Trucul care te ajută să scapi de mucegaiul din mașina de spălat. Durează doar 5 minute, dar este foarte eficient. Ai nevoie doar de un ingredient pe care îl găsești foarte ușor.

Cum scapi de mucegaiul din mașina de spălat în doar 5 minute

De multe ori, mucegaiul  poate să apară în mașina ta de spălat din cauza faptului că apa stagnează acolo sau se acumulează reziduuri de detergent. Această problemă se poate rezolva destul de ușor, fără să fie nevoie de soluții chimice.

ADVERTISEMENT

Un ingredient care te poate ajuta să scapi de această problemă neplăcută este oțetul. Nu este un produs eficient doar în bucătărie, ci și pentru diverse treburi casnice, deoarece are proprietăți astringente și antibacteriene.

Pentru a elimina mucegaiul din mașina de spălat, trebuie să amesteci o cantitate mică de oțet cu apă fierbinte, într-un lighean mic. Cu ajutorul unei cârpe curate din microfibră, curăță rezervorul murdar al mașinii, apoi lasă-l să stea timp de 5 minute.

ADVERTISEMENT

Sertarul mașinii se clătește apoi, după care se șterge cu o cârpă curată. Soluția poate fi folosită și pentru a curăța garniturile mașinii de spălat, care pot conține mucegai, notează dcnews.ro.

Metode pentru a elimina calcarul din mașina de spălat

Calcarul din mașina de spălat poate provoca murdărie și împrăștie mirosuri neplăcute. Cu timpul, acesta deteriorează electrocasnicul dacă nu  este eliminat.

ADVERTISEMENT

Din fericire, poți să îl elimini cu ajutorul unor trucuri simple. Poți folosi acidul citric pentru a curăța mașina regulat deoarece reziduurile de calcar și tartru se vor dizolva. Trebuie doar să torni o cană de acid citric în cuva mașinii de spălat, apoi să rulezi un ciclu de spălare gol la 90°C.

Un alt truc util este să umpli cuva mașinii cu apă. În sertarul pentru balsam, se adaugă 200 de grame de acid citric, apoi se rulează un ciclu de spălare gol, la 90°C.

ADVERTISEMENT

Se amestecă o cană de acid citric cu jumătate de litru de apă, iar amestecul se toarnă în tamburul mașinii de spălat. Se rulează un ciclu gol, la o temperatură peste 60°C. Dacă este nevoie, poți repeta acest proces.

ADVERTISEMENT
Tags: