Life

Cum se apără Randi după criticile primite pentru felul în care a jurizat la Eurovision România: „Patriotism dus la extrem”

Randi a ținut să facă anumite precizări pentru felul în care a arătat rezultatul după semifinala Eurovision România din 12 februarie 2022. Ce explicații a dat fostu membru al trupei MoRandi?
14.02.2022 | 12:22
Cum se apara Randi dupa criticile primite pentru felul in care a jurizat la Eurovision Romania Patriotism dus la extrem
Randi a răspuns criticilor primite din partea fanilor Eurovision România. Foto: Instagram/ EBU
ADVERTISEMENT

Randi a răspuns tuturor criticilor primite în ultima perioadă pentru felul în care a jurizat la Eurovision România. Una dintre declarațiile făcute de cântăreț a stârnit multe vociferări, acesta spunând că nu pledează pentru o melodie cântată în limba română.

Declarația lui Randi potrivit căreia ar trebui să trimitem doar piese în engleză i-a supărat pe foarte mulți internauți. Juratul de la Eurovision a fost bombardat cu mesaje care includeau exemple de melodii cântate de alți ani, din alte țări, care au avut locuri bune în finala concursului.

ADVERTISEMENT

Randi susține că România are o șansă reală doar dacă trimite piese în engleză. Realitatea îl cam contrazice pe mai noul expert în Eurovision.

Randi vrea neapărat o melodie în limba engleză la Eurovision. Cum arată realitatea ultimilor calificări

În ultimii trei ani, România a trimis melodii în limba engleză, dar nu a reușit să se califice cu niciuna. La polul opus, Rusia, reprezentată anul trecut de Manizha a cântat cea mai mare parte a melodiei în limba rusă, având doar câteva bucăți în engleză.

ADVERTISEMENT

În anul 2007, de pildă, a câștigat Serbia. Reprezentanta țării vecine, Maria Serifovic, a luat trofeul cu melodia „Molitva”. Nu mai vorbim despre câștigătoarea de anul trecut, care a cântat în integralitate în limba italiană.

Randi le-a răspuns celor care l-au contrazis jignindu-i pentru că sunt de părere că ar fi trebuit ca Selecția Națională să fi fost câștigată de preferata, de facto, a publicului, trupa E-an-na.

ADVERTISEMENT

„Concursul nu este despre a-ți promova cultura”

„Acest patriotism dus la extrem este aberant. Concursul nu este despre a-ți promova cultura și limba ta. Dacă o limbă de circulație internațională sporește șansele de a câștiga un concurs. Consider că în limba aia trebuie să cânți.

O limbă de circulație internațională îți dă din start șanse de câștig. Procentajul câștigat de piesele în engleză sau cele aflate în top 3 este covârșitor. Trebuie să ne acordăm șansa de a face piese inteligibile pentru toată lumea. Nu orice părere în contradictoriu e greșită. Noi încercăm să fim cât mai obiectivi. Să te îndoiești de părerile tale, să fii modest și umil e ceea ce ne face oameni și ne apropie de Divinitate”, este explicația oferită de Randi pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Din cei 10 calificați în finala Eurovision din 5 martie 2022, printre preferatele publicului se numără Dora Gaitanovici, WRS și Gabriel Basco.

 

ADVERTISEMENT