News

Cum se apără WizzAir după ce a fost sesizată Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației, în urma anulării curselor: “Perturbări neprevăzute”

Reacția WizzAir, după ce secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a sesizat Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei.
08.08.2023 | 18:22
Cum se apara WizzAir dupa ce a fost sesizata Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatiei in urma anularii curselor Perturbari neprevazute
Cum se apără WizzAir după ce a fost sesizată Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației. sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cum se apără WizzAir după ce a fost sesizată Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației. Reprezentanții companiei susțin că anulările au venit în urma unor „perturbări neprevăzute” și că nu fost „niciodată până la nouă zboruri pe zi”.

Cum se apără WizzAir. Reacția companiei după sesizarea Agenției Europene pentru Siguranța Aviației

Respectivele „perturbări neprevăzute” sunt reprezentate de factori care de multe ori nu țineau de activitatea companiei WizzAir. Au fost menționate grevele angajaților din aeroporturi sau controlorilor, dar și condițiile meteo.

ADVERTISEMENT

De asemenea, compania a ținut să precizeze faptul că au fost anulate „unele dintre zborurile sale, dar niciodată până la nouă zboruri pe zi, aşa cum a fost afirmat în mass-media”.

WizzAir susține că au fost aplicate „măsuri substanţiale pentru a contracara aceste probleme, printre care se numără creşterea disponibilităţii aeronavelor, adăugarea unor aeronave suplimentare de rezervă şi ajustarea programului echipajelor pentru a permite un interval de timp mai mare între zboruri, cu scopul de a spori flexibilitatea operaţiunilor”.

ADVERTISEMENT

WizzAir: „Compania depune în mod activ eforturi pentru a reduce întârzierile şi anulările”

În plus, compania aeriană a amintit că numărul angajaților care vorbesc limba română în centrele telefonice a crescut. Printre măsuri au mai fost menționate și cele referitoare la digitalizare și mărirea listei de furnizori la care clienții se pot caza „pentru a uşura selectarea hotelurilor pentru pasageri în timpul unei perturbări.”

„Aceste eforturi au dus la operarea cu succes a 99,12% dintre zborurile din România în perioada ianuarie-iulie 2023, comparativ cu 98,73% în aceeaşi perioadă din 2022.

ADVERTISEMENT

Compania aeriană depune în mod activ eforturi pentru a reduce întârzierile şi anulările imprevizibile, care ar putea perturba planurile de călătorie ale pasagerilor”, au adăugat reprezentanții WizzAir.

Reacția WizzAir vine după ce în cursul zilei de vineri, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Bogdan Mîndrescu a transmis că a sesizat Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei, în urma numeroaselor anulări ale curselor operate de Wizz Air în România.

ADVERTISEMENT

Decizia privind reclamația a fost luată după ce compania ar fi anulat nouă curse într-o singură zi, fiind menționate motive tehnice. Ulterior, Bogdan Mîndrescu a anunţat că urmează să fie efectuate controale și la WizzAir Malta și WizzAir Hungary.

ADVERTISEMENT