Sport

Cum se califică Rapid, CFR Cluj sau CSA Steaua în sferturile Cupei României Betano. Toate calculele din Grupa B

Ziua de miercuri, 6 decembrie, programează meciurile Grupei B a Cupei României Betano, din care fac parte formații de renume precum Rapid, CFR Cluj, U Cluj sau CSA Steaua.
06.12.2023 | 08:40
Cum se califica Rapid CFR Cluj sau CSA Steaua in sferturile Cupei Romaniei Betano Toate calculele din Grupa B
Ziua de miercuri, 6 decembrie, programează meciurile Grupei B a Cupei României Betano, din care fac parte formații de renume precum Rapid, CFR Cluj, U Cluj sau CSA Steaua. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Este o grupă echilibrată în care cinci din cele șase echipe păstrează în continuare șanse de a merge mai departe. În aceste condiții, partidele din ultima etapă se anunță extrem de pasionante.

Rapid, CFR Cluj și CSA Steaua se luptă pentru un loc în sferturile Cupei României Betano

Echilibrul domnește în Grupa B după disputarea a două etape, iar pentru un loc în sferturile de finală ale Cupei României Betano se luptă CFR Cluj, Universitatea Cluj, Rapid, CSM Alexandria și CSA Steaua. Singura ieșită din calcule este FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Cel mai interesant joc al ultimei etape va avea loc în Giulești, acolo unde Rapidul lui Cristiano Bergodi primește vizita lui CFR Cluj. Ambele echipe sunt într-un ușor declin în campionat, iar o calificare în Cupa României Betano ar mai detensiona atmosfera.

Rapid și CFR Cluj au câte 4 puncte acumulate după două partide, astfel că cine câștigă în Giulești își asigură locul în faza sferturilor. Un rezultate de egalitate ar putea complica foarte mult lucrurile și ambele combatante ar putea fi eliminate.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua, misiune imposibilă

Cea mai facilă misiune pare să o aibă Universitatea Cluj, care are 4 puncte, se află într-o formă excelentă și va juca în deplasare cu FC Botoșani, care nu a adunat niciun punct și este ieșită din cărțile calificării. În mod normal, trupa lui Ioan Ovidiu Sabău ar trebui să-și treacă în cont victoria și implicit calificarea.

În cel de-al treilea joc al Grupei B se vor întâlni CSM Alexandria (3 puncte) și CSA Steaua (1 punct). Teleormănenii stau foarte prost în campionat, și-au schimbat și antrenorul după ultima înfrângere, dar sunt pe punctul de a face o performanță incredibilă. Au nevoie de victorie și să spere că Rapid și CFR Cluj vor încheia la egalitate sau că U Cluj nu va învinge la Botoșani.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă au adunat un singur punct, ”militarii” lui Daniel Oprița păstrează în continuare șanse de calificare, chiar dacă doar pur teoretice. ”Roș-albaștrii” sunt obligați să învingă la Alexandria și apoi să spere că jocul rezultatelor le va fi favorabil.

Cum arată clasamentul Grupei B

Programul ultimei etapei din Grupa B a Cupei României Betano:

  • Rapid – CFR Cluj (6 decembrie, ora 19:00, Digi Sport 1, Prima Sport 1)
  • FC Botoșani – Universitatea Cluj (6 decembrie, ora 19:00, Digi Sport 2, Prima Sport 2)
  • CSM Alexandria – CSA Steaua (6 decembrie, ora 19:00, Digi Sport 3, Prima Sport 3)
ADVERTISEMENT

Clasamentul Grupei B a Cupei României Betano înaintea ultimei etape arată astfel:

  • 1. CFR Cluj – 4 puncte
  • 2. Universitatea Cluj – 4
  • 3. Rapid – 4
  • 4. CSM Alexandria – 3
  • 5. CSA Steaua – 1
  • 6. FC Botoșani – 0

Rezultatele directe ale candidatelor cu șanse la sferturile de finală, care ar fi folosite ca principal criteriu de departajare în caz de egalitate la puncte, sunt următoarele: CSA Steaua – Universitatea Cluj 1-3, CSM Alexandria – CFR Cluj 1-3, CSA Steaua – Rapid 0-0, Universitatea Cluj – CFR Cluj 1-1.

Formația care va termina pe locul 1 în Grupa B va juca în sferturile de finală pe teren propriu, cu ocupanta locului secund în Grupa A, în timp ce echipa de pe locul 2 din Grupa B va evolua în deplasare cu învingătoarea Grupei A.

ADVERTISEMENT