Carnea de pește este una dintre cele mai bune și cele mai recomandate într-o dietă echilibrată. Însă, peștele poate deveni un adevărat pericol pentru organism dacă nu este depozitat și păstrat în condiții optime. Iată cum trebuie acesta decongelat și păstrat pentru a nu se strica.
Peștele este o adevărată delicatesă, mai ales dacă este preparat așa cum trebuie. Pentru ca gustul său din farfurie să fie unul desăvârșit, acesta trebuie păstrat, în prealabil în condiții foarte bune.
Deși pentru unele persoane depozitarea și decongelarea peștelui poate părea banală, procesul este unul destul de serios. Multă lume face greșeli colosale atunci când vine vorba de decongelare, ceea ce strică toată savoarea și textura peștelui.
De cele mai multe ori, lumea fuge de peștele congelat, mergând pe premisa că nu este la fel de bun ca cel proaspăt. Ei bine, realitatea este cu totul și cu totul alta.
Peștele congelat, uneori, este mai bun decât cel proaspăt, iar asta pentru aroma acestuia este păstrată mai mult timp. În plus, odată cu procesul de congelare, bacteriile sunt distruse, astfel că riscul de toxiinfecție alimentară este mai redus.
Înainte de a ajunge să gătești peștele congelat, trebuie să știi cum se decongelează acesta în mod corect. Nu multă lume știe cum să procedeze și, tocmai de aceea, gustul peștelui congelat nu este la fel de bun ca cel al peștelui proaspăt.
Bucătarii cu experiență recomandă ca peștele congelat să fie lăsat peste noapte la decongelat. Acesta trebuie scos din ambalajul în care este comercializat, pus pe o farfurie, apoi acoperit cu o folie alimentară.
Abia după ce a fost acoperit cu folia alimentară din plastic, peștele poate fi pus la frigider pentru a se decongela. Însă, trebuie să te asiguri că farfuria este înfășurată ermetic pentru a nu mirosi în frigider.
Această metodă este foarte bună în cazul în care nu te grăbești să gătești peștele. Dar, totuși, cum se decongelează acesta mult mai rapid, atunci când nu ai la dispoziție mult timp să aștepți?
În astfel de cazuri, metoda este la fel de simplă. Pește congelat se pune într-o pungă care se resigilează, după care se pune într-un castron cu apă rece. Apa din castron se schimbă odată la 10-15 minute.
Întregul proces de decongelare nu trebuie să dureze mai mult de 2 ore, maxim. După ce s-a decongelat, peștele trebuie gătit în maxim 2 zile. Foarte important de știut este faptul că peștele odată decongelat nu se va mai pune, din nou, la congelat.