Life

Ingredientul pe care nu trebuie să îl pui în sarmale. Este interzis cu desăvârșire. Le vei strica iremediabil gustul

Ce ingredient nu trebuie să facă parte niciodată din rețeta pentru sarmale. Dacă vei face așa cu siguranță le vei strica gustul
13.11.2022 | 07:00
Ingredientul pe care nu trebuie sa il pui in sarmale Este interzis cu desavarsire Le vei strica iremediabil gustul
Ce ingredient este interzis în rețeta de sarmale. Sursa foto - încotro.olx.ro
ADVERTISEMENT

Se spune că nu există masă de Crăciun fără sarmale și cam acesta este și adevărul. Vorbim despre o mâncare tradițională, una pe care românii o îndrăgesc și o savurează în zilele reci de iarnă. Atenție mare, însă. O porție uriașă vine la pachet și cu multe, chiar foarte multe calorii.

Ingredientul care nu are ce căuta în rețeta de sarmale

Mai mult decât atât, dacă ești atent la siluetă, probabil nu ar trebui să pui acest ingredient în ele. Niciodată. Nu faci decât să le strici gustul și să le faci și mai nesănătoase decât sunt ele.

ADVERTISEMENT

În plus, cumpătarea pare să fie secretul zilelor următoare. Astfel, sărbătorile de iarnă, știm bine, nu trebuie să însemne numai mâncat. Putem să gustăm din toate, dar să nu „rupem farfuriile” cum s-ar spune.

Din nefericire, prea mulți români fac această greșeală atunci când se apucă de sarmale. Nutriționistul Mihaela Bilic a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care a explicat cum trebuie consumate sarmalele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceasta a transmis și la ce anume trebuie să renunțăm.

„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie.

Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.

ADVERTISEMENT

Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Există însă și oameni care nu concep sarmalele fără o porție de mămăligă. Avem soluție și pentru aceștia – încercați să mâncați mai puțin și, în mod categoric, renunțați la smântână. Pe aceasta din urmă o puteți înlocui cu cu un iaurt grecesc sau cu unul cu 2% grăsime.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a făcut și o listă despre cum ar trebui consumate sarmalele ca să nu ne îngrășăm prea mult în această perioadă. În fond, corpul de vară trebuie pregătit încă de pe acum.

Așadar, porția de sarmale trebuie să fie de maxim cinci bucăți. Sarmalele se fac din carne tocată din pulpă de porc și se gătesc fără ulei. Atenție mare, căci sarmalele trebuie fierte în zeamă de varză, borș sau suc de roșii. Și da, nu pune smântână, aceasta să fie doar ca decor.

ADVERTISEMENT
Tags: