Life

Cum se fac cele mai pufoase clătite. Rețeta pe care o știau bunicii noștri

Dacă aveți poftă de ceva dulce, puteți încerca să faceți cele mai pufoase clătite după rețeta bunicilor. Modul de preparare este unul rapid și simplu.
18.12.2023 | 08:49
Cum se fac cele mai pufoase clatite Reteta pe care o stiau bunicii nostri
Cum se prepară cele mai pufoase clătite. Rețeta simplă și rapidă/ sursa foto: freepik
ADVERTISEMENT

Cu siguranță orice gospodină știe să facă clătite, dar puține cunosc secretul unor clătite pufoase și delicioase. Pentru prepararea aluatului clătitelor nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente. Nu ezitați să le preparați, dacă vreți să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert de senzație!

Clătitele, desertul preferat al românilor

Clătitele se încadrează perfect la categoria celor mai simple deserturi, însă pot fi savurate în mai multe feluri, cu diverse sortimente. Însă, indiferent de umplutura pe care o alegeți, clătitele trebuie să fie pufoase.

ADVERTISEMENT

Multe gospodine încearcă să găsească rețeta perfecta pentru ca aluatul să iasă perfect. Pe vremurile, bunicile noastre aveau un secret atunci când preparau clătitele. De fiecare dată ieșeau delicioase, aromate, dar și extrem de pufoase.

Chiar dacă până acum ați folosit o rețetă complexă de clătite sau una simplă, astăzi vă detaliem cum faceți cele mai pufoase clătite. Rețeta pe care o știu bunicii noștri, pentru ca aceste clătite să iasă perfecte.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară cele mai pufoase clătite. Rețeta simplă și rapidă

Ingrediente pentru aluatul clătitelor

  • 250 g făină
  • 550 ml lapte
  • 3 ouă
    40 ml ulei/unt topit
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 păstaie vanilie

Mod de preparare:

Prima dată se pun ouăle într-un vas, se adaugă sarea și se amestecă până se omogenizează. Separat se cerne făina și se adaugă 3-4 linguri. Se amestecă foarte bine, ca să nu se formeze cocoloașe. Acest lucru se va regla pe parcurs, după ce se va adăuga făina și laptele.

Separat, într-un vas, se amestecă laptele la temperatura camerei cu uleiul. Se amestecă apoi toate ingredientele foarte bine. Aluatul de clătite trebuie să aibă o consistență nu foarte lichidă, dar nici densă. În caz contrar, clătitele vor ieși prea groase sau prea uscate.

ADVERTISEMENT

Se încălzește o tigaie antiaderentă, la foc mediu, care se unge cu unt sau puțin ulei. Apoi, se pune un polonic din aluatul clătitelor în tigaia încinsă. Clătitele se prăjesc timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie și se țin la cald, acoperite cu un capac. În acest mod, vor ieși pufoase și fragede!

Umplutura lor se face după preferințele fiecăruia. Puteți adăuga nutella, cremă de vanilie sau ciocolată. Mulți le preferă umplute cu diverse gemuri, precum cireșe amare, afine, prune sau chiar dulceață de trandafiri. Poftă bună!

ADVERTISEMENT
Tags: