Parizerul, unul dintre produsele favorite ale românilor, poate fi pregătit și acasă. Ne demonstrează o tânără, într-un filmuleț postat pe Instagram, la care a adunat peste 9 milioane de aprecieri.
Emilia Micu a inspirat mulțimi de tineri prin rețeta sa, de parizer de pui, mai ales pe românii care au trăit vremurile comunismului, produsul fiind foarte consumat atunci.
Emilia nu se aștepta să aibă atât de mult succes când a arătat tuturor rețeta ei, pe care a învățat-o de la mama sa. De doi ani se tot gândea dacă să facă o filmare, care în cele din urmă a meritat.
Cu un parizer scos din sticlă, după ce a fiert un pui și i-a scos oasele, peste care a pus apoi o gamă de ingrediente simple, toate într-un blender, Emilia s-a trezit cu mulțimi de mesaje de apreciere, cele mai multe venind din partea oamenilor de peste hotare.
”Nu m-am aşteptat nicio secundă să aibă atât succes. Cei mai mult au fost încântaţi cei din afara ţării, unde nu pot să cumpere parizer. Şi mi-au scris mulţi, au fost entuziasmaţi”, a declarat Emilia pentru Observator.
Vezi această postare pe Instagram
Rețeta Emiliei va prinde bine multor români de acum încolo, în condițiile în care nutriționiștii spun că parizerul existent acum pe piață conține cartilagii, zgârciuri și până la 19 aditivi.
Totuși, chiar dacă tânăra a făcut furori prin preparatul său, Ștefan Popescu, expert culinar, este de părere că generația actuală nu se va strădui să facă parizer de pui acasă.
” Nu cred că tinerii o să pună mâna acum pe pui şi pe oală, să pună la fiert, să facă”, a declarat Ștefan Popescu tot pentru sursa menționată.
Un studiu din 2018 al cercetătorilor britanici arată că parizerul, salamul, crevurștii sau cârnații cresc riscul de a dezvolta cancer, iar în rândul femeilor cancer la sân, mai informează Observator.
Tot potrivit statisticilor, românii dau an de an peste patru miliarde de lei pe mezeluri, printre care se numără parizerul. Acesta se mai găsește pe rafturile magazinelor și sub formă de vegetal sau din pește.