Life

Rețeta perfectă de parizer de pui cu care a dat lovitura o româncă. Are un secret genial în spate

Cum să faci parizer de pui chiar la tine acasă. Rețeta secretă a unei românce, care a atras atenția tuturor. Ingredientele de care avem nevoie.
21.01.2023 | 11:47
Reteta perfecta de parizer de pui cu care a dat lovitura o romanca Are un secret genial in spate
Cum a făcut o tânără parizer de pui acasă. Sursa foto: captură video Instagram Emilia Micu
ADVERTISEMENT

Parizerul, unul dintre produsele favorite ale românilor, poate fi pregătit și acasă. Ne demonstrează o tânără, într-un filmuleț postat pe Instagram, la care a adunat peste 9 milioane de aprecieri.

Rețeta virală a unei tinere de pe Instagram. Cum a făcut parizer de pui acasă

Emilia Micu a inspirat mulțimi de tineri prin rețeta sa, de parizer de pui, mai ales pe românii care au trăit vremurile comunismului, produsul fiind foarte consumat atunci.

ADVERTISEMENT

Emilia nu se aștepta să aibă atât de mult succes când a arătat tuturor rețeta ei, pe care a învățat-o de la mama sa. De doi ani se tot gândea dacă să facă o filmare, care în cele din urmă a meritat.

Cu un parizer scos din sticlă, după ce a fiert un pui și i-a scos oasele, peste care a pus apoi o gamă de ingrediente simple, toate într-un blender, Emilia s-a trezit cu mulțimi de mesaje de apreciere, cele mai multe venind din partea oamenilor de peste hotare.

ADVERTISEMENT

”Nu m-am aşteptat nicio secundă să aibă atât succes. Cei mai mult au fost încântaţi cei din afara ţării, unde nu pot să cumpere parizer. Şi mi-au scris mulţi, au fost entuziasmaţi”, a declarat Emilia pentru Observator.

Rețeta Emiliei va prinde bine multor români de acum încolo, în condițiile în care nutriționiștii spun că parizerul existent acum pe piață conține cartilagii, zgârciuri și până la 19 aditivi.

ADVERTISEMENT

Totuși, chiar dacă tânăra a făcut furori prin preparatul său, Ștefan Popescu, expert culinar, este de părere că generația actuală nu se va strădui să facă parizer de pui acasă.

 ” Nu cred că tinerii o să pună mâna acum pe pui şi pe oală, să pună la fiert, să facă”, a declarat Ștefan Popescu tot pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Parizerul, risc de cancer la sân. Românii cheltuie miliarde de lei anual pe mezeluri

Un studiu din 2018 al cercetătorilor britanici arată că parizerul, salamul, crevurștii sau cârnații cresc riscul de a dezvolta cancer, iar în rândul femeilor cancer la sân, mai informează Observator.

Tot potrivit statisticilor, românii dau an de an peste patru miliarde de lei pe mezeluri, printre care se numără parizerul. Acesta se mai găsește pe rafturile magazinelor și sub formă de vegetal sau din pește.

ADVERTISEMENT