Life

Cum se face pâinea împletită de casă. Are un gust ireal și te trimite cu gândul direct în vacanțele de la bunici

Rețetă de pâine împletită, ca la bunica acasă. Gustul este savuros, proaspăt și îți va trezi, cu siguranță, amintiri din copilărie.
21.03.2024 | 18:00
Cum se face painea impletita de casa Are un gust ireal si te trimite cu gandul direct in vacantele de la bunici
Rețetă de pâine împletită, ca la bunica acasă. Gustul este savuros, proaspăt și îți va trezi, cu siguranță, amintiri din copilărie. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum se face pâinea împletită de casă. Are un gust ireal și te trimite cu gândul direct în vacanțele de la bunici. Moale și pufos, acest produs poate fi consumat fără nicio problemă simplu sau alături de brânză și de roșii.

Rețetă de pâine împletită, ca la bunica acasă. Gustul este savuros, proaspăt și îți va trezi, cu siguranță, amintiri din copilărie

Rețetă de pâine împletită, ca la bunica acasă. Gustul este savuros, proaspăt și îți va trezi, cu siguranță, amintiri din copilărie. Preparatul culinar este ușor diferit de cel obișnuit datorită felului în care arată și nu numai.

ADVERTISEMENT

O altă diferență între cele două este modalitatea prin care se face. De asemenea, are un aspect frumos și poate fi realizată cu semințe de susan, mac sau alte arome, în funcție de preferințele fiecărei gospodine în parte.

În plus, nu este deloc greu de făcut și rezultatul este perfect pentru o masă în familie sau atunci când ai invitați. Pentru pâinea împletită este nevoie de câteva ingrediente simple, pe care le are toată lumea în gospodărie.

ADVERTISEMENT

Aceasta se face din 1 kilogram de făină albă, 650 ml de lapte cald, 50 grame de unt sau untură, 7 grame de drojdie uscată sau 25 grame de drojdie proaspătă, 2 ouă (unul se lasă pentru uns), 2 lingurițe de sare și 2 lingurițe de zahăr.

Pâinea împletită de casă, o rețetă simplă și delicioasă

Pâinea împletită de casă se începe prin a cerne făina care trebuie să fie de calitate. Aceasta se amestecă cu restul de ingrediente și se frământul aluatul preț de câteva minute. După frământare aluatul se lasă să se odihnească.

ADVERTISEMENT

Trebuie să stea vreme de circa 10 minute acoperit cu un prosop foarte curat. Ulterior, se rup bucăți din aluat și se împletește pâinea. Este nevoie de 3 bucăți egale de aluat, care se întind șnur, apoi se împletesc.

E foarte important să exersați înainte cu altceva pentru a nu da greș. Capetele se strâng foarte bine după ce s-a împletit pâinea astfel încât să nu se desfacă la copt. La final pâinea se lovește pe lateral și la capete ca să se lipească bine fâșiile între ele.

ADVERTISEMENT

Gospodinele știu că în felul acesta pâinea împletită va avea o formă frumoasă, care se va păstra la copt. Se pune într-o tavă în care a fost pusă hârtie de copt și se mai lasă la dospit aproximativ 30 de minute. Se unge cu un ou bătut cu o lingură de apă.

Pâinea împletită se poate presăra deasupra cu mac, sare sau susan. Se coace în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius timp ce 10 minute, apoi se crește temperatura la 180 de grade Celsius. După 20 de minute pâinea este gata.

ADVERTISEMENT