Life

Cum se folosește corect aspiratorul. Ce nu trebuie să aspiri niciodată ca să nu-l strici

Cum se folosește corect aspiratorul și care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le aspiri. Unele pot strica electrocasnicul.
12.10.2022 | 17:41
Cum se foloseste corect aspiratorul Ce nu trebuie sa aspiri niciodata ca sa nul strici
Ce lucruri nu trebuie să ajungă în aspirator. Sursa foto: freepik.com/diana.grytsku
ADVERTISEMENT

Află cum se folosește în mod corect aspiratorul. Este important să știi că sunt câteva lucruri care nu ar trebui niciodată aspirate, altfel riști să strici electrocasnicul.

Cum se folosește aspiratorul în mod corespunzător

Aspiratorul este un electrocasnic indispensabil pentru curățenie, însă trebuie folosit corect pentru a nu se strica. Există lucruri care nu se aspiră dacă vrei ca aparatul să funcționeze cât mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Dacă ai renovat recent locuința și vrei să faci curat, trebuie să știi că praful sau molozul rezultate în urma reparațiilor nu trebuie să ajungă în aspirator.

Filtrul se poate înfunda din cauza prafului, iar aspiratorul se poate strica din cauza resturilor de moloz. Pentru acestea este indicat să folosești mătura.

ADVERTISEMENT

În aspirator nu trebuie să ajungă niciodată frunze. Frunzele uscate de la plante sau cele căzute de afară trebuie strânse cu mâna sau cu mătura, nu aspirate.

Filtrele aspiratorului se pot înfunda dacă în el ajung frunze uscate sau verzi, așa că aparatul va funcționa mai greu. Aspiratorul se poate suprasolicita, ceea ce ar putea duce la ardere.

ADVERTISEMENT

Nici cenușa din șemineu sau din sobă nu trebuie să ajungă în aspirator, pentru că și acestea pot înfunda filtrele aparatului.

În cazul în care spargi un vas sau orice alt recipient de sticlă, cioburile nu trebuie să ajungă sub nicio formă în aspirator, ci trebuie strânse folosind mătura și fărașul.

ADVERTISEMENT

În schimb, poți da cu aspiratorul numai după ce strângi cioburile mari și vizibile, iar cele foarte mici pot fi aspirate.

Același lucru este valabil și dacă spargi un ghiveci de flori sau scapi pământ pe jos. Mai întâi trebuie să strângi mizeria cu mătura, iar apoi să aspiri pentru a te asigura că strângi toate resturile, notează cumsa.ro.

Atenție la firele de păr și la farduri

Firele de păr trebuie strânse tot cu mătura și nu cu aspiratorul. Filtrele electrocasnicului se pot înfunda dacă în el ajung fire de păr, mai ales dacă sunt multe.

Fardurile sau pudra pe care le scapi pe jos au un praf foarte fin, care poate duce la înfundarea filtrelor aspiratorului. Nici rujul nu trebuie aspirat, altfel se poate topi din cauza căldurii, iar rezultatul va fi foarte multă mizerie.

Și zațul poate fi periculos pentru aspirator. În cazul în care scapi zaț pe jos, acesta nu trebuie aspirat, altfel îl poate înfunda și poate duce la apariția mucegaiului în aparat.

Lichidele de pe jos nu se curăță cu ajutorul aspiratorului. Acest lucru se poate face numai cu un aspirator special.

ADVERTISEMENT
Tags: