Cum se păstrează gutuile proaspte, de fapt. Care este trucul care te va ajuta să te bucuri de aceste fructe mai mult timp.
Dacă ești un fan al gutuilor, atunci cu siguranță vrei să știi ce trebuie să faci pentru a le păstra proaspete cât mai mult timp. Un lucru foarte important pe care trebuie să îl facem este să păstrăm gutuile la temperaturi scăzute.
Temperatura ideală de păstrare a gutuilor este între -0.5 si +0.5 grade Celsius. Dacă aceasta ar fi mai scăzută, gutuile pot să înghețe și gustul lor va fi afectat, la fel și textura.
Astfel, aceste fructe trebuie păstrate în pivniță sau într-un beci, unde este destul de frig. Un alt truc util pentru gospodine este ca umiditatea din pivnița sau beciul unde am pus gutuile să nu fie prea mare și ideal ar fi un prag de umiditate de 90 de procente.
Un lucru foarte important pentru ca gutuile tale să reziste extrem de mult timp, până în decembrie sau ianuarie, este să le așezi cu un spațiu lăsat între ele pentru că aerul să poată circula. Dacă nu respectăm acest pas, riscăm să ni se strice fructele.
Dacă vom respecta toate indicațiile de mai sus, gutuile pot rezista între 100 și 140 de zile.
Un alt lucru foarte important pe care îl putem face pentru ca gutuile să se păstreze mult timp este având grijă la momentul în care le culegem.
Perioada ideală pentru a recolta aceste fructe este de pe 15 septembrie până pe 15 octombrie, scrie cumsa.ro.
Gutuile sunt foarte bune la încetinirea procesului de îmbătrânire. Acestea conțin antioxidanți, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea posibilității de a face cancer și ele previn bolile cardiovasculare.
Coaja gutuilor este foarte bună pentru digestie, iar fructele în sine te pot ajuta să slăbești, având în vedere că 100 de grame din acest fruct are doar 57 de calorii.
Nu în ultimul rând, gutuile sunt foarte bune pentru sistemul imunitar și conțin foarte multă vitamina C, dar și fier, zinc, cupru.