Life

Cum se pierde conexiunea Wi-Fi din casă fără să îți dai seama. Trucuri care te feresc de această problemă

Cum se pierde conexiunea Wi-Fi din casă fără să îți dai seama. Aceste trucuri te pot feri de o problemă pe care o au mulți utilizatori.
30.06.2023 | 10:57
Cum se pierde conexiunea WiFi din casa fara sa iti dai seama Trucuri care te feresc de aceasta problema
Cum se pierde conexiunea Wi-Fi din casă. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care sunt obiectele din casă care distrug conexiunea Wi-Fi. Nu trebuie să pui niciodată routerul în aceste locuri!

Obiectele din casă care îți distrug conexiunea Wi-Fi

Jaluzelele metalice sunt obiectele care pot să strice complet conexiunea la internet. Dacă te întrebi de ce nu merge bine rețeaua de Wi-Fi, dar ai jaluzele metalice, atunci răspunsul este chiar în fața ta.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alte obiecte mult mai banale pot să strice conexiunea Wi-Fi. De exemplu, și frigiderul poate face viteza de internet să fie mai proastă. La fel este cazul și pentru alte dispozitive electronice care stau în calea routerului.

Pe scurt, nu semnalul de Wi-Fi este de vină, ci alte obiecte din casă care împiedică undele electromagnetice să circule. Ușile, mobilierul și inclusiv pereții pot să afecteze semnalul, scrie The Sun.

ADVERTISEMENT

Cum poți să înlocuiești obiectele care strică semnalul

Dar putem să luăm măsuri pentru a ne îmbunătăți conexiunea la Wi-Fi. Acest lucru înseamnă simplu că trebuie să mutăm din lucruri.

Cel mai simplu ar fi să punem routerul într-o altă încăpere, decât să stăm să mutăm jaluzelele sau frigiderul din casă.

ADVERTISEMENT

Desigur, am putea să înlocuim și jaluzelele metalice, dar acest lucru ar putea fi mai costisitor decât întregul abonament la internet. Așa că cel mai bine ar fi să pui routerul în altă cameră, cu perdele, de exemplu.

În rest, trebuie să fii atent la orice obiect metalic din camera în care ai routerul. Desigur, poți să faci și teste să vezi unde are acesta viteza cea mai bună și să îl muți o dată la câteva zile.

ADVERTISEMENT

Un sfat foarte important de la specialiștii în tehnologie este să punem routerul cât mai sus posibil. Așa acesta nu va mai fi afectat de diverse obiecte din calea sa, inclusiv de mobilă. Semnalul de Wi-Fi ar trebui să fie mai bun în acest caz.

ADVERTISEMENT
Tags: