Sport

”Cum se pronunță?!” Gary Neville i-a pocit numele lui Drăgușin. Val de laude pentru român la Sky Sports

Gary Neville s-a arătat impresionat de Radu Drăgușin, ultima achiziție a lui Tottenham, după debutul românului împotriva lui Manchester United.
15.01.2024 | 01:12
Cum se pronunta Gary Neville ia pocit numele lui Dragusin Val de laude pentru roman la Sky Sports
Gary Neville, val de laude pentru Radu Drăgușin. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

La numai trei zile distanță de la semnarea contractului cu Tottenham, Radu Drăgușin a bifat 11 minute în remiza obținuă în deplasare de echipa sa, împotiva lui Manchester United (2-2). Românul l-a înlocuit pe Skipp în minutul 85 și a avut o prestație sigură pe Old Trafford.

Radu Drăgușin, printre remarcații lui Gary Neville

Gary Neville a apreciat evoluția celor trei fundași ai lui Tottenham, printre aceștia fiind menționat și Radu Drăgușin. Fostul mare jucător al lui Manchester United crede că internaționalul român poate avea o marjă de evoluție foarte mare în tricoul londonezilor. Analistul britanic i-a pocit numele fundașului tranferat de la Genoa: ”Drăgușan”, fiind corectat de colegul său din studio.

ADVERTISEMENT

”Cum s-a întâmplat asta? Cum a reușit Tottenham să aibă un astfel de lot? Este vorba despre o campanie de achiziții foarte bună. Doar cu achiziții bune și un antrenor experimentat, poți crea o echipă puternică. Toți cei trei fundași, van den Ven, Romero și Drăgușin, sunt interesanți de urmărit și pot evolua foarte mult până la finalul sezonului”, a declarat Gary Neville pentru Sky Sports.

Cifrele lui Radu Drăgușin la debutul în Premier League

În cele 11 minute, internaționalul român a reușit o intercepție și a avut o ieșire din aparare cu mingea la picior. Drăgușin a avut 10 atingeri ale balonului, iar raportul paselor reușite este unul impresionant pentru un tânăr de 21 de ani la debutul în Premier Leagu, 8/8.

ADVERTISEMENT

Această prestație a românului îi poate da încredere și îl poate aduce printre titulari în etapele viitoare, având în vedere că argentinianul Romero, adeversarul lui pe post, a greșit la primul gol marcate de Manchester United, în minutul 5.

Câţi bani primeste bonus Drăguşin pentru debutul de 5 minute din Manchester United – Tottenham 2-2

Fundaşul român a debutat în confruntarea dintre Manchester United şi Tottenham. Drăguşin a fost trimis în minutul 85 în teren în locul lui Skipp şi a evoluat în centrul defensivei alături de Romero.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat cifrele contractului lui Drăguşin la Tottenham, iar fundaşul român are un bonus pentru fiecare meci pe care îl joacă în Premier League, indiferent de cât de multe minute bifează.

Drăguşin ia primă 6000 de euro pentru fiecare meci bifat în Premier League

Aşadar, pentru cele 11 minute (cu tot cu prelungiri) jucate împotriva lui Manchester United, Radu Drăguşin şi-a asigurat 6000 de euro. Odată cu acest transfer, fundaşul român a înregistrat şi un progres remarcabil, din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Contractul semnat cu Tottenham este pe cinci ani şi jumătate, scadent în vara anului 2029. Salariul fix garantat al fotbalistului este de 50.000 de euro săptămânal, adică 2,4 milioane de euro.

Românul a încasat un bonus de 1.500.000 de euro la semnarea contractului, iar pentru fiecare meci jucat în Premier League va încasa câte 6000 de euro. Toate aceste sume fiind nete.

ADVERTISEMENT