News

Cum se rupe în două PNL-ul! Orban, singur împotriva tuturor. De ce parte a baricadei sunt numele grele ale partidului

FANATIK îți spune cum se rupe în două PNL-ul și motivul pentru care Ludovic Orban a rămas singur împotriva tuturor.
20.05.2021 | 12:00
Cum se rupe in doua PNLul Orban singur impotriva tuturor De ce parte a baricadei sunt numele grele ale partidului
Ludovic Orban ar putea avea probleme serioase la șefia PNL! Sursa foto: Hepta, Foto montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Actualul președinte al Partidului Național Liberal pare că a scăpat frâiele din mână și are nevoie de o minune pentru a-și păstra funcția. Este contestat puternic chiar din interiorul formațiunii și mai multe nume grele au ieșit la atac în ultima perioadă.

Nu este încă un asalt la baionetă asta și pentru că alegerile în partid încă se învârt într-o incertitudine. Congresul ar putea avea loc pe 15 septembrie, dată de la care liberalii trebuie să ofere mai multe răspunsuri.

ADVERTISEMENT

 Cum se rupe PNL-ul în două!

În primul rând, deocamdată, PNL este partidul fără candidat la viitoarele alegeri prezidențiale. Dacă PSD-ul are deja câteva propuneri pentru cea mai înaltă funcție a statului, în timp ce USR/Plus ar putea să meargă pe mâna lui Dacian Cioloș, liberalii încă se caută.

Victoria fără drept de apel a lui Klaus Iohannis de la ultimul scrutin a adus câțiva ani de păsuire. Nu foarte mulți pentru că liberalii s-ar putea trezi într-un adevărat vertij.

ADVERTISEMENT

Vertij este și în interior acolo unde Ludovic Orban are șanse puține să rămână președinte al partidului. Nume grele par a se poziționa de cealaltă parte a baricadei.

Emil Boc și Rareș Bogdan au transmis deja mesaje clare și au precizat că PNL are nevoie de o altă tactică pentru viitoarele războaie electorale.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, marele favorit în cursa pentru șefia PNL

Primarul Clujului nu a ezitat o clipă și a explicat că din punctul lui de vedere, Florin Cîțu este viitorul României și al Partidului Liberal.

„Florin Cîțu are multe argumente, nu știu dacă va candida sau nu, dar are multe argumente prin care poate duce și partidul, și România în Europa pe care ne-o dorim cu toții și de a aduce Europa mai mult la noi acasă.

ADVERTISEMENT

Pentru că un proiect de țară major și în care crede și Florin Cîțu este să ne aducem românii acasă, pentru că resursa umană este cea mai importantă resursă a planetei (…)

Oameni care să scoată ce-i mai bun dintr-o națiune sunt rari, or Florin Cîțu  este un om care poate să scoată ce este mai bun din România”, a punctat Emil Boc pentru Digi 24.

Nemulțumirile lui Rareș Bogdan

Cap de listă pentru liberali la europarlamentare, Rareș Bogdan a tras și el mai multe semnale de alarmă în ultima perioadă. De la Bruxelles, fostul jurnalist a transmis că partidul nu merge neapărat în direcția corectă.

„Experiență politică Ludovic are, ar trebui să simtă trendurile, să simtă suflurile pentru viitor. Nu știu dacă o va face sau nu, dar ar fi salutară o astfel de decizie.

De a deschide porțile decizionale spre Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Robert Sighiartău, Emil Boc și așa mai departe.

Ar însemna să facă un pas înainte spre înțelegerea unei conduceri pentru viitor. Nefăcând asta riscă foarte mult.

Sigur că poate rămâne la conducerea partidului, dar cu un partid bolnav. Care va avea frustrări majore din partea celor care vor fi îndepărtați sau vor fi izolați”, a spus Rareș Bogdan pentru libertatea.ro

Filialele PNL, atac la adresa lui Ludovic Orban

Ludovic Orban simte că i se pregătește ceva, mai ales că, au apărut informaţii clare potrivit cărora filiala PNL Cluj îl va sprijini pe Florin Cîţu la şefia partidului. Nu este singura grupare locală care ar urma să-i dea credit premierului

„ La Congresul trecut, readuc aminte că PNL Cluj nu a fost printre filialele care m-au sprijinit şi eu de la Cluj am luat cel puţin o treime din voturile delegaţiilor de la Cluj, pentru că eu cunosc personal toţi primarii PNL, consilierii judeţeni”, a declarat Ludovic Orban

Acesta a adăugat că nu este o noutate faptul că preşedintele CJ Cluj Alin Tişe îl critică. S-ar întâmpla lucrul acesta de patru ani de zile, de când „a picat lamentabil în faţa Ralucăi Turcan în competiţia de prim vicepreşedinte”.

Liderul PNL a mai spus că prim-ministrul Florin Cîţu nu a anunţat încă dacă va candida pentru şefia formaţiunii. „Deocamdată domnul Cîţu nu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia partidului. Cum poate cineva să-l sprijine pe domnul Cîţu pentru preşedinţia partidului, dacă domnul Cîţu nu şi-a anunţat candidatura?

Este o întrebare retorică. În momentul în care m-am înscris pentru preşedinţia partidului, m-am înscris pentru că sunt convins că voi câştiga. Echipa mea este PNL”, a completat Ludovic Orban

ADVERTISEMENT