Life

Cum se scot petele de cerneală de pe haine. Trucul genial pe care trebuie să îl știi

Vrei să scoți petele de cerneală de pe haine și nu știi cum să faci acest lucru? Iată un truc extrem de util la care poți apela.
28.09.2023 | 18:05
Cum se scot petele de cerneala de pe haine Trucul genial pe care trebuie sa il stii
Cum se scot petele de cerneală de pe haine. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nimeni nu își dorește să vadă petele de cerneală pe haine. Odată ce noul an școlar a început însă, putem ajunge într-o astfel de situație destul de des, iar asta se aplică în special în cazul părinților, dar și a copiilor.

Cum se scot petele de cerneală de pe haine

Uneori poate fi dificil să ne ferim hainele de murdărie. Fără să vrem ajungem să le pătăm fie cu vin, fie cu mâncare, cafea, ori alte alimentele. Există însă soluții rapide pentru a scăpa de ele. 

ADVERTISEMENT

Nu contează când de mare este pata, ci doar ce ingrediente folosești. Astfel, dacă te confrunți cu petele de cerneală pe haine, apelează la acest truc genial, pentru că îți va face viața mai ușoară.

În primul rând spală haina respectivă. Mulți evită să facă aces lucru de teamă ca nu cumva cerneala să se răspândească pe material. Adevărul e că dacă pata stă mai mult timp, aceasta va fi și mai dificil de scos.

ADVERTISEMENT

Astfel, pune haina la spălat, în mașină. Dacă nu ai mașina de spălat aproape, atunci mergi la o chiuvetă din zonă și udă bine locul unde au ajuns petele de cerneală. Vei vedea că aceasta va fi mai ușor de curățat.

Cum te pot ajuta bicarbonatul de sodiu și lămâia

Mai departe, folosește o lămâie. Vei avea nevoie de sucul ei. Astfel, pune niște suc de lămâie pe o dischetă demachiantă, sau pe o bucată de vată, stoarce puțin și freacă bine petele de cerneală de pe haine.

ADVERTISEMENT

Rezultatele se văd imediat. Iar dacă nu ai o lămâie în casă, atunci sigur ai bicarbonat de sodiu. Acesta este un ingredient genial când vine vorba de curățenie, gastronomie și nu numai. 

Astfel, pune bicarbonat de sodiu pe pata respectivă și lasă-l să acționeze puțin, apoi curăță. Iar acesta nu este singurul truc pe care te poți baza. Acetona te va ajuta și ea, însă trebuie să fii atent la cantitatea pe care o utilizezi.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în cazul utilizării sucului de lămâie, ai grijă să torni puțină acetonă pe vată. Freacă apoi bine locul pătat. Clătește ulterior haina respectivă și poți uita de probleme. De asemenea, uita să te speli pe mâini, pentru a nu rămâne cu un miros neplăcut.

ADVERTISEMENT