News

Cum se simte Vladimir Putin după vaccinare. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a preşedintelui rus

26.03.2021 | 14:37
ADVERTISEMENT

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a dezvăluit cum se simte Vladimir Putin după vaccinare. El a oferit detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a președintelui rus.

Liderului de la Moscova i s-a administrat serul anti-Covid 19 marți, 23 martie. Imediat după ce s-a supus procedurii, omul însărcinat cu comunicarea a transmis că nu au fost probleme.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin nu a fost de acord ca momentul în care se vaccinează să fie filmat, cum au făcut mulți dintre liderii mondiali. De asemenea, președintele rus a fost printre ultimii care s-au imunizat.

Cum se simte Vladimir Putin după vaccinare. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a preşedintelui rus

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a explicat că președintele rus nu a avut reacții adverse după administrarea vaccinului. El a precizat că starea acestuia de sănătate este una bună.

ADVERTISEMENT

„Se simte bine şi din câte cunosc nu a avut reacţii adverse, după vaccinare”, a spus Peskov, potrivit Rador. Liderului de la Moscova i s-a administrat prima doză a serului la începutul acestei săptămâni.

Nu s-a menționat nici până în momentul de față care este vaccinul folosit pentru imunizarea acestuia. În nenumărate rânduri, Putin a explicat că toate cele trei vaccinuri ruseși sunt sigure și eficiente.

ADVERTISEMENT

Rusia a dezvoltat trei vaccinuri împotriva Covid-19. Sputnik V este produs de Institutul Gamaleia din Moscova, EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vektor din Novosibirsk și CoviVac, al Centrului Ciumakov.

Întârzierea cu care s-a hotărât să se supună procedurii a stârnit constroverse la nivel mondial. Liderul rus a fost unul dintre ultimii șefi de stat care au făcut acest lucru, deși declarase că Sputik V este cel mai bun ser anti-Covid-19.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, momentul în care Putin a fost vaccinat nu a fost filmat. Presa din Rusia specula că, totuși, șeful statului va transmite în direct procedura, pentru a crește încrederea oamenilor în serurile rusești împotriva SARS – CoV – 2. Purtătorul de la Kremlin a explicat că președintelui nu îi place ideea de a fi filmat în timpul administrării serului.

ADVERTISEMENT