Life

Cum se trec geamurile pe modul de iarnă. Casa va fi mult mai caldă și pierderile pe zero

A venit deja frigul, iar pentru a evita facturile mari și pentru a păstra căldura în locuință, geamurile sunt extrem de importante.
18.11.2022 | 10:43
Cum se trec geamurile pe modul de iarna Casa va fi mult mai calda si pierderile pe zero
Cum îți poți seta geamurile pe ”modul de iarnă”. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Din fericire, până acum, au apărut mai multe tipuri de geamuri extrem de accesibile, astfel că toată lumea are de unde alege.

Geamurile care pot fi trecute pe ”modul de iarnă”

Pe de altă parte, în ultima vreme, la mare căutare au devenit ferestrele din plastic. Motivul este foarte simplu și anume că spre deosebire de altele, acest tip de geamuri pot trece pe modul iarnă.

ADVERTISEMENT

Ferestrele de plastic stochează căldura în locuință și evident, factura la gaze, sau la curent, va fi și ea una mai mică.

Cei care le au deja știu foarte bine că există și funcția ”modul de iarnă”, care poate fi activată odată cu etanșarea ușii.

ADVERTISEMENT

Pentru a face acest lucru în primul rând trebuie să găsiți rolă de reglare. Aceasta este în realitate un știft metalic care se regăsește în cadrul ferestrei și care se mișcă.

Cel mai bine îl puteți vedea atunci când deschideți ușa ferestrei. Astfel, tot ce aveți de făcut mai departe este să reglați cât de etanșată va fi ușa, în funcție de nevoie.

ADVERTISEMENT

Cum îți poți trece geamul pe ”modul de iarnă”

Dacă vreți să treceți fereastra în ”modul de iarnă”, atunci acel știft trebuie să fie rotit în cadru cu 90 de grade. Puteți face asta fie cu mâna, fie cu o cheie specială.

De cealaltă parte, când vine vara, nu trebuie decât să readuceți știftul în poziția anterioară, rotind din nou.

ADVERTISEMENT

Odată ce ”modul de iarnă” este activat, atunci etanșarea geamului față de ramele ferestrelor este una mult mai mare. Drept urmare, aerul rece de afară este împiedicat să mai intre în casă, iar căldura se păstrează mai mult timp.

Depinde însă și de geamul pe care l-ați ales. Există și mecanisme diferite, în care știftul trebuie tras, apoi întors.

Un dezavantaj este faptul că în timp, această funcție se va deteriora, iar presiunea va fi ulterior slăbită, așa că trebuie să avem grijă să folosim ”modul de iarnă”, doar atunci când avem nevoie.

Există însă mai multe metode simple prin care poți păstra căldura în locuință. Covoarele spre exemplu sunt și ele de mare ajutor, iar de asemenea, izolația locuinței are și ea un rol esențial.

ADVERTISEMENT
Tags: