Life

Cum se va desfășura încoronarea oficială a Regelui Charles. Rolul prințului George

Pregătiri la Palatul Buckingham pentru încoronarea oficială a Regelui Charles. Cum se va desfășura. Rolul prințului George.
06.04.2023 | 01:00
Cum se va desfasura incoronarea oficiala a Regelui Charles Rolul printului George
Când va avea loc încoronarea oficială a Regelui Charles al III-lea. Sursa foto: BBC, HuffPost, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Membrii familiei regale britanice se pregătesc de un nou eveniment istoric, încoronarea oficială a Regelui Charles al III-alea al Marii Britanii, care a venit pe tron în urmă cu opt luni, când s-a stins Regina Elisabeta a II-a. La momentul special, prințul George va avea un rol important.

Rolul prințului George la încoronarea oficială a bunicului său, Regele Charles al III-alea al Marii Britanii

Pe data de 6 mai, membrii Palatului Buckingham au stabilit că Regele Charles al III-lea va fi încoronat și în mod oficial, după ce a fost numit noul monarh al Regatului Unit, odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a, din data de 8 septembrie 2022, informează The Sun.

ADVERTISEMENT

Vor fi trei zile dedicate evenimentului, iar ceremonia propriu-zisă va dura două ore și jumătate. La ea vor lua parte și opt paji de onoare, iar printre ei se va afla și prințul George, fiul moștenitorului tronului, prințul William, care este la rândul său fiul Regelui Charles al III-lea.

Prințul George va participa la procesiunea unică prin naosul Westminster Abbey din Londra. ”Suntem cu toții foarte încântați de rolul prințului George la încoronare, va fi un moment incredibil de special”, a transmis un purtător de cuvânt de la Palatul Kengsington.

ADVERTISEMENT

Acest anunț vine la scurt timp după cel în care Palatul Buckingham a creat, deja, o invitație, ce urmează a fi trimisă unui număr de peste 2000 de oaspteți. ”Încoronarea Majestăților Lor Regele Charles al III-lea și Regina Camilla”, este intitulată invitația.

De altfel, se poate observa că pentru prima oară, Camilla nu mai este prezentată ca ”regina consoartă” ci simplu, ”regină”. Surse din interiorul familiei regale britanice au explicat pentru publicația The Sun faptul că ”a avut sens să folosim titulatură de Consoartă în ultimele șapte luni pentru a o deosebi de regina Elisabeta a II-a, dar acum este timpul pentru schimbare”.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii

Regina Elibeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață pe data de 8 septembrie 2022 la vârsta de 96 de ani. A fost  cel mai longeviv monarh din istorie, ocupând tronul Regatului Unit vreme de șapte decenii, încă de pe când avea 25 de ani.

Regina Elibeta a II-a a Marii Britanii a decedat la un an după moartea soțului său, Prințul Philip, care s-a stins în 2021, la vârsta de 99 de ani. Acesta din urmă, dacă ar mai fi supraviețuit, ar fi ajuns în 2022 să împlinească 100 de ani de când s-a născut.

ADVERTISEMENT

În urma pierderii mamei sale, Regele Charles al III-lea a devenit cel mai în vârstă monarh care ajunge pe tron. Are 74 de ani. Ca moștenitor, el a mai preluat și titulatura de duce de Cornwall. Atunci când el se va stinge, va fi înlocuit de prințul William.

ADVERTISEMENT