Life

Cum și-a găsit sfârșitul Amy Winehouse la doar 27 de ani. Moartea vedetei a șocat milioane de fani

Amy Winehouse fost una dintre cele mai iubite artiste, dar și-a găsit sfârșitul la doar 27 de ani, lăsând în urmă milioane de fani îndurerați.
14.09.2022 | 09:00
Cum sia gasit sfarsitul Amy Winehouse la doar 27 de ani Moartea vedetei a socat milioane de fani
Amy Winehouse și-a găsit sfârșitul la doar 27 de ani. Foto: Hepta/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost o artistă desăvârșită, cu nu mai puțin de cinci premii Grammy, inclusiv pentru cel mai bun album, dar viața i-a scos în cale probleme care au făcut-o dependentă de droguri și alcool. Amy Winehouse și-a prevestit moartea de mai multe ori, iar sfârșitul a venit când avea doar 27 de ani.

Cu ce greutăți s-a confruntat Amy Winehouse de-a lungul tinereții

O artistă desăvârșită, cu un destin tragic, așa poate fi descrisă Amy Winehouse în doar câteva cuvinte. A obținut de-a lungul carierei sale cinci premii Grammy, unul dintre ele chiar pentru cel mai bun album. Și-a pus viața pe muzică și a câștigat inimile a milioane de oameni, însă ea își cânta, de fapt, nefericirea, trecutul ei ascunzând secrete tragice. 

ADVERTISEMENT

Pentru Amy Winehouse problemele au început de la o vârstă fragedă. Când avea doar 9 ani, părinții ei s-au despărțit și, rapid, și-a găsit refugiul în muzică.

La 12 ani a început să urmeze cursurile Școlii de actorie Sylvia Young, însă doar un an mai târziu a fost exmatriculată din două motive: artista ar fi fost foarte indisciplinată și, în afara de asta, și-a făcut un piercing, încălcând regulile de conduită ale insitituției.

ADVERTISEMENT

La numai 14 ani, a început să consume droguri. A lansat prima piesă la 16 ani și, susținută de prietenul său, Tyler James, primul album la 20.

Din nefericire, Amy s-a ales repede cu o reputație de petrecăreață și nu de puține ori a urcat pe scenă sau a apărut în emisiunile televizate sub influența alcoolului, de care avea nevoie pentru a-și duce la bun sfârșit reprezentațiile.

ADVERTISEMENT

Situația s-a agravat și mai tare atunci când l-a cunoscut pe Blake Fielder-Civil, un bărbat cu cinci ani mai în vârstă, care „i-a făcut cunoștință” cu droguri puternice. Relația lor a fost una zbuciumată, presărată cu scandaluri, împăcări și despărțiri.

În perioada 2005-2006, viața personală a lui  Amy Winehouse a intrat pe o pantă descendentă, s-a confruntat cu schimbări bruște de stare de spirit și a slăbit considerabil. Certurile cu iubitul, precum și moartea bunicii sale, au făcut-o să aibă numeroase excese care i-au pus în pericol sănătatea .

ADVERTISEMENT

Cum a murit îndrăgita artistă

În timp ce ea și Blake erau despărțiți, el întorcându-se la o fostă iubită, Amy a scris mare parte din albumul Back to black. Când compania care se ocupa de promovarea ei artistică i-a cerut să stea departe de alcool și să se interneze într-un centru, artista a reziliat contractul.

De altfel, în una dintre cele mai celebre piese ale ei, Rehab, spune cum managementul și tatăl său au încercat s-o interneze la dezintoxicare, dar n-au reușit.

În 2007, lucrurile păreau să se așeze în viața ei. S-a împăcat cu Blake și chiar s-au căsătorit, dar apoi lucrurile au luat o întorsătură nefericită, fiind văzuți tot mai des în public certându-se și chiar fiind violenți.

Amy Winehouse și-a prevestit sfârșitul. Artista le-a spus de mai multe ori că simte cum moartea bate la ușă. Iar acest lucru s-a întâmplat pe 23 iulie 2011. În ultima fotografie a sa, se vedea faptul că artista nu era bine, mai mult, atunci când a urcat ultima dată pe scenă, era în stare avansată de ebrietate.

Artista s-a stins din viață în urma unei come alcoolice. Din raportul sângelui, reiese faptul că Amy Winehouse avea  416mg de alcool pe decilitru.

 Infamul Club 27: ce artiști au ajuns pe această listă

Infamul Club 27 este, de fapt, o listă pe care se găsesc numele a mai multor personalități care au murit la vârsta de 27 de ani.

În afară de Amy Winehouse, dintre artiștii care și-au găsit sfârșitul atât de devreme se numără Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin și Jim Morrison, precum și Kurt Kobain, Jonathan Brandis, dar și Jean-Michel Basquiat.

ADVERTISEMENT